Lime-sabayonne med bringebær og mango
Enkel•25 min min
En frisk variant av eggedosis, her med lime. Desserten er enkel og rask å lage og smaker fortreffelig etter et lengre måltid.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkeggeplommer
-
4 sssukker
-
1 ½ ssferskpresset limesaft
-
1 tsfinrevet limeskall
-
2 ss
-
¼ dlfarris med lime
Til servering
-
1 stkmango
-
1 stklime
-
300 gbringebær
-
100 gmørk sjokolade
Slik gjør du det
-
1
Pisk sammen eggeplomme og sukker til eggedosis. Visp inn limesaft og finrevet limeskall.
-
2
Sett bollen over en gryte med litt kokende vann. Pisk eggedosisen godt i vannbadet til den tykner. Pass på så det ikke blir for varmt slik at egget klumper seg. Ta av varmen og rør inn crème fraîche. Rør inn farris til slutt.
Tips
Bytt gjerne ut Farris med søtvin, champagne eller konjakk for litt mer spiss på desserten.
-
3
Skrell og del mango i biter. Finriv limeskall og press ut saften. Vend med mangobiter og bringebær og ha i porsjonsglass. Hell over lime-sabayonne og riv over sjokolade. Pynt med sitronmelisse.