Fruktspyd med mørk sjokolade og vaniljesaus

Fruktspyd med mørk sjokolade og vaniljesaus

2
57
Enkel20 min
Tre biter av mango, ananas, kiwi, druer og bær på spyd, så har du en effektiv måte å servere sunn frukt på til kos og dessert. Litt mørk sjokolade og digg vaniljesausen gjør det ekstra, ekstra godt!

Ingredienser

Antall stykker

  • ½ stk
    mango
  • ¼ stk
    ananas
  • 1 stk
    kiwi
  • 8 stk
    bringebær
  • 8 stk
    blå druer, steinfrie
  • 8 stk
    blåbær
  • 8 stk
    grillspyd i tre
  • 100 g
    mørk sjokolade
  • 1 pakke
    Piano® Vaniljesaus eller Piano® Vaniljesaus UTEN tilsatt sukker

Slik gjør du det

  1. 1

    Skrell og del mango, ananas og kiwi i biter. Tre bitene på trespyd sammen med druer, blåbær og bringebær, gjerne i regnbuemønster (rød, oransje, gul, grønn, blå, indigo, fiolett).

    Tips

    Har du frukt eller bær til overs, kan du servere de i en skål ved siden av.

  2. 2

    Hakk sjokoladen i biter og smelt over vannbad i en skål av glass eller metall. Bunnen av skålen må ikke berøre vannet du setter den over. Rør til sjokoladen er smeltet.

  3. 3

    Hell en tynn stripe smeltet sjokolade over fruktspydene og la ligge til sjokoladen er stivnet. Server med vaniljesaus som dipp.

    Piano® Vaniljesaus UTEN tilsatt sukker

    Tips

    Har du testet Piano® Vaniljesaus UTEN tilsatt sukker? Perfekt hvis du ønsker en frisk dessert uten tilsatt sukker og med mindre fett.

Tips

Vi har laget spydene i regnbuens farger, men velg helst bær og frukter som er i sesong, slik at de er modne og sødmefylte. Sørg for at alle ingrediensene – også bær og frukter – er romtemperert ved tilberedning og servering.

Del denne oppskriften: