Fruktsalsa med kanelchips

Fruktsalsa med kanelchips

2
61
Enkel30 min
Hjemmelaget sprø kanelchips er perfekt selskap til denne friske salsaen av epler, bær og knasende granateplekjerner. En god vaniljesaus, gjerne uten tilsatt sukker, myker opp og gir fylden du er ute etter. Fruktsalsa passer som tilbehør til middag, til kaker og som dessert.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 stk
    epler
  • 1 stk
    lime
  • ¼ stk
    honningmelon
  • 400 g
    jordbær
  • 200 g
    bringebær
  • 1 stk
    granateple
  • 1 ss
    honning

KANELCHIPS

TIL SERVERING

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 200 °C. Smelt smør og pensle tortillalefsene med smør. Dryss begge sidene med sukker og kanel.

    Tips

    Lek deg med smaken på tortillachipsene. Bruk for eksempel chilipulver, kardemomme og ingefær, eller havsalt i stedet for sukker og kanel.

  2. 2

    Del tortillalefsene i 8 trekanter med et pizzahjul og fordel utover stekebrett dekket med bakepapir. Stek i ovnen til sprø, ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

  3. 3

    Skrell og del eple og honningmelon i små terninger, ha i en bolle. Finriv limeskall og press saften. Vend inn skall og saft.

  4. 4

    Skjær jordbær og bringebær i små terninger eller hakk fint, og vend inn sammen med bærsaften. Del granateple i fire og slå på skallet for å få ut kjernene. Fjern den hvite hinnen om nødvendig.

  5. 5

    Bland inn granateplekjerner og honning. Server fruktsalsa med masse vaniljesaus og kanelchips som dyppes i.

    Piano® Vaniljesaus UTEN tilsatt sukker

    Tips

    Har du testet Piano® Vaniljesaus UTEN tilsatt sukker? Perfekt hvis du ønsker en frisk dessert uten tilsatt sukker og med mindre fett.

Tips

En slik rød fruktsalsa er kjempegod til grillet kjøtt, ved siden av en sitrussalat, på pavlova eller til en ostekake.

Del denne oppskriften: