Fruktsalat med råkrem

Råkrem med fruktsalat

0
88
Enkel30 min
Råkrem er pisket kremfløte blandet med tykk eggedosis. Ypperlig til fruktsalat som her, men også som tilbehør til andre desserter og kaker. 

Ingredienser

Antall porsjoner

Sukkerlake

  • 1 dl
    sukker
  • 1 dl
    vann
  • 1 ½ dl
    ananassaft fra boksen med hermetisk ananas
  • 5 stk
    stjerneanis
  • 1 stk
    kanelstang
  • 1 stk
    vaniljestang

Fruktsalat

  • 3 stk
    appelsiner
  • 2 stk
    bananer
  • 2 stk
    kiwi
  • 200 g
    hermetisk ananas (1 boks)
  • 3 stk
    fikener
  • 100 g
    røde druer
  • 100 g
    grønne druer
  • 100 g
    jordbær

Råkrem

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok opp sukker, vann, ananassaft (fra boksen med hermetisk ananas), stjerneanis, kanelstang og vaniljestang. La laken koke i noen minutter. Avkjøl.

  2. 2

    Ta av skallet, og skjær appelsin, banan og kiwi i passende biter. Skjær ananas i biter. Fjern stilken på fikenene og skjær i båter. Del druene i to, og ta ut steinene. Fjern stilken på jordbærene og del i to.

  3. 3

    Legg frukten pent opp i en serveringsbolle eller serveringsskåler, og slå laken over. Fruktsalaten blir best hvis den får stå og trekke en stund.

Råkrem

  1. 4

    Visp eggedosis av egg og sukker. Visp fløten stiv. Skjær eggedosisen inn i kremen, og avkjøl blandingen.

Tips

Ha gjerne litt nøtter eller mørk sjokolade i fruktsalaten.

Del denne oppskriften: