Fruktgrøt med melk

Fruktgrøt med melk

2
6
Enkel20 min
Fruktgrøt med melk er en gammel klassiker som er vel så god i dag. En rask, fruktig og frisk dessert.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 3 stk
    epler
  • 6 stk
    plommer
  • 2 stk
    ferskener
  • 1 dl
    sukker
  • 2 dl
    vann
  • 2 ss
    potetmel

Til servering

Slik gjør du det

  1. 1

    Skrell eple, plomme og fersken, fjern stein og kjerne og del i biter.

  2. 2

    Kok eple mørt i vann og sukker, ca. 10 minutter. Ha i plommer og fersken og kok videre i 5 minutter.

    Tips

    Du fjerner skallet på plommer og fersken best ved å skjære et kryss på toppen og ha dem i kokende vann i 3 minutter. Ha dem rett over i isvann og dra av skallet.

  3. 3

    Ta gryten av varmen. Rør ut potetmel i en skvett vann og tilsett i en tynn stråle under omrøring. Hold blandingen rett under kokepunktet. Den må ikke koke.

  4. 4

    Hell grøten over i en serveringsbolle, dekk til med plast og avkjøl i kjøleskapet. Server med melk.

Tips

Dette er en god måte å bruke overmoden frukt på. Du kan også bruke frukt som pære, aprikos og nektarin.

Del denne oppskriften: