Bakt eple med luftig vaniljesaus

Bakt eple med luftig vaniljesaus

3
307
Enkel40 min
Disse eplene gjør seg selv i ovnen mens dere spiser. Da har dere en deilig dessert ved endt middag.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 stk
    epler
  • 4 ss
    flytende honning
  • 2 ts
    kanel
  • 2 ss
    brunt sukker
  • 2 dl
    hasselnøtter
  • 2 ss

Til servering

  • 4 dl
    Piano® Fyldig Vaniljesaus

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 220 °C. Del eple i to og fjern skall og kjerne

  2. 2

    Ha eplehalvdelen i en ildfast form og dryss med kanel, brunt sukker og nøtter. Drypp honning over og fordel klatter med smør utover. Stek i ovnen til myke, ca. 30 minutter.

  3. 3

    Pisk den kalde vaniljesausen luftig og server til bakt eple.

    Tips

    Server gjerne med en kule vaniljeis i tillegg. Da blir det rene festdesserten.

Tips

Bytt gjerne ut eple med pære. Det er også godt med valnøtter til.

Del denne oppskriften: