Sitronfromasj med bær

Sitronfromasj med bær

25
401
Middels15 min
En nydelig sitronfromasj med friske jordbær er en herlig dessert å overraske middagsgjestene med. Også ser det helt lekkert ut.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 5 plater
    gelatin
  • 2 stk
    egg
  • 4 ss
    sukker
  • 1 stk
    sitron (saft og revet skall av)
  • 2 ss
    sukker
  • 2 ss
    revet sitronskall
  • 4 dl

Fyll

  • 3 dl
    jordbær

Slik gjør du det

  1. 1

    La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter.

  2. 2

    Visp egg og sukker til eggedosis.

  3. 3

    Bland sitronsaft og sukker, rør til sukkeret er oppløst. Klem vannet ut av geleatinen og smelt den i 1/2 dl kokende vann. Bland med den søte sitronsaften.

    Tips

    Når du har smeltet gelatinplatene må du passe på at det ikke begynner å stivne, da må du smelte de på nytt.

  4. 4

    Visp kremfløten til luftig krem og bland forsiktig med eggedosisen. Hell sitron- og gelatinblandingen i eggedosisen i en tynn og jevn stråle under stadig røring. La fromasjen bli litt stiv.

  5. 5

    Del noen jordbær i biter og legg i bunnen av glassene. Fordel fromasjen over og la stå i kjøleskapet 4-5 timer, gjerne natten over.

  6. 6

    Pynt med strimlet sitronskall, og gjerne også limeskall, før servering.

Tips

Du kan også helle fromasjen i en serveringsbolle i stedet for porsjonsglass og servere fra den.

Del denne oppskriften: