Blåbærdessert og lett Panna Cotta

Blåbærdessert og lett Panna Cotta

6
35
Enkel20 min
Blåbærdesserten er en frisk og lett krem med syrlig smak. Den lette panna cottaen er en magrere variant hvor vi bruker H-melk og vaniljekesam i stedet for fløte, samtidig som vi beholder den gode smaken.

Ingredienser

Antall porsjoner

Blåbærdessert

Pynt

  • 1 dl
    blåbær

Lett Panna Cotta

Slik gjør du det

  1. 1

    Bland blåbær og kesam. Visp eggehvitene til hardt skum. Tilsett sukkeret og fortsett å vispe noen minutter. Bland Kesam, vispet eggehvite og limeskall. Hell opp i porsjonsglass. Sett glassene i fryseren i to timer. Pynt med blåbær og eventuelt litt revet limeskall.

Lett Panna Cotta

  1. 2

    Legg gelatin i kaldt vann, 5-10 minutter. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut vaniljefrøene. Kok opp melk sammen med vaniljestangen og vaniljen. Ta ut vaniljestangen. Løs gelatinen opp i den kokende melken, rør og avkjøl blandingen litt før vaniljekesam blandes inn.

  2. 3

    Hell i porsjonsglass eller former. La blandingen stå kaldt i kjøleskap i minst fire timer før servering. Server gjerne med appelsinbåter eller annen frukt/bær.

Tips

Husk å beregne nok tid til å la desserten stå kaldt før servering slik at den får den rette konsistensen!

Del denne oppskriften: