Appelsinfromasj

Appelsinfromasj

22
125
Middels130 min
Herlig frisk fromasj som passer perfekt å servere som påskedessert eller dessert til sommerfesten, så vel som en ekstra god avrunding på søndagsmiddagen.

Ingredienser

Antall porsjoner

Fromasj

  • 6 plater
    gelatin
  • ½ dl
    kokende varmt vann
  • 3 stk
    egg
  • 6 ss
    sukker
  • 3 dl
  • 1 stk
    appelsin (saft og revet skall av)

Appelsin- og klementinsalat

  • 2 stk
    appelsiner
  • 2 stk
    klementiner
  • 2 dl
    appelsinjuice (fra frukten)
  • 1 dl
    sukker

Slik gjør du det

  1. 1

    Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.

  2. 2

    Visp egg og sukker til eggedosis. Visp kremfløten til krem. Bland eggedosis og krem forsiktig.

  3. 3

    Riv skallet av en godt vasket appelsin, del den i to og press saften av den. Ha dette opp i røren og vend forsiktig inn.

  4. 4

    Klem vannet ut av gelatinen og legg platene tilbake i den tomme bollen. Sett bollen i mikrobølgeovn ved full effekt i ca. 20 sek. Da smelter gelatinen. Rør litt. Hvis du ikke har mikrobølgeovn heller du ca. ½ dl kokende vann over de oppbløtte platene, da løser de seg opp. Rør litt.

  5. 5

    Rør den oppløste gelatinen forsiktig inn i krem- og eggedosisblandingen og revet appelsinskall. Hell blandingen i en serveringsbolle eller kuvertskåler.

  6. 6

    Settes kjølig et par timer før servering slik at fromasjen stivner. Pynt med appelsinskiver og skall.

Appelsin- og klementinsalat

  1. 7

    Skjær skallet av appelsin og klementin og skjær ut fileter mellom hinnene.

  2. 8

    Press resten av saften over i en lite kjele og kok opp med sukker. Reduser til ca. halv mengde. Avkjøl før servering og vend med sitrusfiletene. Topp fromasjene med appelsin- og klementinsalat.

Del denne oppskriften: