Kesamboller

Boller med Kesam®

58
328
Enkel90 min
I disse saftige bollene er mesteparten av smøret byttet ut med Kesam. Oppskriften holder til ca. 30 boller.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Smuldre gjær i en bakebolle.

  2. 2

    Smelt smør. Tilsett melk, og la det bli lunkent (37 °C.).

  3. 3

    Rør ut gjær i den lunkne væsken. Tilsett Kesam, sukker, salt og mesteparten av melet.

  4. 4

    Arbeid deigen til den blir smidig og ikke klisser. La den heve på lunt sted i ca. 30 minutter.

  5. 5

    Ha deigen på et bakebord og elt den godt. Del deigen i tre og trill pølser. Del hver lengde i ca. 10 emner og trill boller. Etterhev bollene under plast eller et rent kjøkkenhåndkle i ca. 30 minutter.

  6. 6

    Sett stekeovnen på 250 °C. Finn frem to stekeplater dekket med bakepapir.

  7. 7

    Visp sammen egg, og pensle bollene med sammenvispet egg.

  8. 8

    Stek bollene midt i ovnen i 8-10 minutter. Avkjøl.

Tips

Hvis du ønsker rosiner i bollene, kan du tilsette ca. 1 dl i deigen før den trilles ut til boller. 

Del denne oppskriften: