Jordbærsnitter

Jordbærsnitter

0
7
Enkel135 min
Denne langpannekaken er perfekt kaffemat om sommeren, fylt med jordbærsyltetøy og kransekakemasse. Den kan gjerne fryses.

Ingredienser

Antall porsjoner

Fyll:

  • 50 g
    kransekakemasse (ca.)
  • 1 dl
    jordbærsyltetøy (ca.)

Slik gjør du det

  1. 1

    Forvarm stekeovnen til 200 °C. Du trenger en liten langpanne, 25 x 35 cm.

  2. 2

    Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett melk og rør til gjæren er oppløst. Bland i salt, kardemomme og sukker. Ha i halvparten av melet. Tilsett smør under omrøring. Hell i resten av melet, men gjem litt til utbaking.

  3. 3

    Arbeid til en smidig deig som knapt slipper bakebollen. La deigen heve under plast til dobbel størrelse i ca. 1 time.

  4. 4

    Ta deigen på melet bakebord og kjevle den ut til et rektangel. Legg den i den lille langpannen, som er kledd med bakepapir.

  5. 5

    Lag små groper i deigen og legg i kransekakemasse og syltetøy. La kaken etterheve i ca. 40 minutter.

  6. 6

    Pensle med sammenpisket egg. Stek formen på nederste rille i ovnen i 15 - 20 minutter. Avkjøl på rist.

  7. 7

    Pynt kaken med litt melisglasur og friske jordbær. Skjær kaken i snitter eller ruter ved servering.

Tips

Bruk gjerne hjemmelaget jordbærsyltetøy: Rens og skyll 1 kg jordbær. Skjær i biter og legg dem i en kjele. Tilsett 300 g syltesukker og varm under omrøring. La det koke i ca. 5 minutter. Skum syltetøyet og hell det på varme og rene glass. Sett på tett lokk. Oppbevar syltetøyet mørkt og kjølig.

Del denne oppskriften: