Aprilboller med kesam

Aprilboller med kesam

0
12
Enkel120 min
En ekstra god bolledeig som du kan forme som du vil. Her er de fylt med vaniljekesam og bær, men man kan selvfølgelig fylle bollene med det man måtte ønske. Denne oppskriften gir 16 boller.

Ingredienser

Antall porsjoner

Fyll:

Slik gjør du det

  1. 1

    Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret, hell i melken og varm til væsken er fingervarm.

  2. 2

    Hell væsken over gjæren, og rør til den er oppløst. Ha i sukker, kardemomme, salt, bakepulver og mel. Elt til en smidig deig, som knapt slipper bakebollen. Hold eventuelt av noe mel.

  3. 3

    La deigen heve under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter. Ta deigen opp på bakebordet, del den i 16 emner og trill til boller.

  4. 4

    Sett bollene til heving på lunt sted under plast i 20-30 minutter. Sett stekeovnen på 225 °C.

  5. 5

    Visp egget. Pensle bollene med sammenpisket egg før steking. Stek bollene midt i ovnen i ca. 12 minutter.

  6. 6

    Avkjøl bollene på rist. Del bollene i to. Legg på vaniljekesam og noen bær. Legg på lokket, og dryss et tynt lag med melis over like før servering.

Tips

Legg gjerne bollene i smurte muffinsformer på muffinsbrett.

Del denne oppskriften: