Skolebarnas matmuffins

Skolebarnas matmuffins

38
223
Enkel35 min
Matmuffins med skinke og vårløk. Populær skolemat å ha med i sekken. 1 porsjon gir 6 store eller 12 små muffins.

Ingredienser

Antall porsjoner

Strø:

  • 4 ss
    Jarlsberg Lite eller annen god ost

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 250 °C. Finn frem muffinsformer og eventuelt muffinsbrett.

  2. 2

    Skjær smør i terninger. Bland mel, bakepulver, salt og smør i bollen til en food processor. La maskinen gå til alt er blandet.

    Tips

    Hvis du ønsker grove matmuffins, bytter du bare ut halvparten av melet med grovt sammalt hvete.

  3. 3

    Tilsett melk og bland alt sammen til en deig. Skjær skinke i tynne strimler og finhakk vårløk. Riv ost. Bland i røren.

    Tips

    Vårløk kan eventuelt erstattes med purreløk.

  4. 4

    Fordel deigen i muffinsformer og eventuelt muffinsbrett. Riv ost og strø over.

  5. 5

    Stek midt i ovnen, i 15-20 minutter for store muffins og 12-15 minutter for små. Avkjøl på rist.

Tips

Du kan variere innholdet i matmuffinsene med nesten hva som helst. Prøv for eksempel finhakket paprika, eller tilsett marinererte soltørkede tomater som er finstrimlet, sammen med sorte oliven i skiver.

Del denne oppskriften: