Eple- og sjokolademuffins

Eple- og sjokolademuffins

1
37
Enkel45 min
Muffins med epler og sjokolade smaker herlig og er raske og enkle å bake.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 125 g
  • 4 ½ dl
    hvetemel
  • 1 dl
    sukker
  • 2 ts
    bakepulver
  • 300 g
    Kesam® Vanilje (1 beger)
  • 2 stk
    egg
  • 75 g
    mørk sjokolade
  • 3 stk
    epler
  • ½ ss
    potetmel
  • 1 dl
    kokosmasse

Slik gjør du det

  1. 1

    Du trenger muffinsformer på brett eller 12 løse muffinsformer. Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. 2

    Smør og strø muffinsformene med kokos. Smelt smøret og avkjøl. Bland mel, sukker og bakepulver i en bolle. Tilsett kesam, egg og smør. Rør sammen til en tykk, glatt deig.

  3. 3

    Hakk sjokoladen grovt. Skrell eplene, ta ut kjernehus og skjær i biter og vend dem i potetmel. Vend sjokoladen og eplebitene i deigen.

  4. 4

    Fordel deigen i formene og strø over litt kokos. Stek midt i ovnen i ca. 25 minutter. Avkjøl i formen.

Tips

Fyll muffinsformene halvfulle eller 2/3 fulle. Med mer deig blir muffinsene klissete og ikke så pene, med mindre blir de litt puslete og små.

Del denne oppskriften: