Appelsin og sjokoladescones- med pisket krem

Appelsin- og sjokoladescones med pisket krem

2
53
Enkel35 min
Saftige scones med sjokolade og appelsin er enkelt og raskt å lage. Server med litt pisket krem, kjempegodt!

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha mel, salt, bakepulver, sukker og Kefir i en bolle og bland godt.

  2. 2

    Vask appelsin og riv skallet fint (kun det gule). Press saften av appelsinen. Tilsett smør, appelsinskall, appelsinsaft og sjokolade og bland med deigen, som lett skal samles, ikke eltes.

  3. 3

    Ha deigen ut på et melet bord og trykk forsiktig ut til omtrent 2 cm høy.

  4. 4

    Bruk et vannglass og stikk deigen ut i sirkler (ca. 5 cm i diameter). Samle deigen forsiktig igjen og gjenta til all deigen er brukt. Stek scones på 225 °C i 16-17 minutter, til de er gylne. Avkjøl på en rist.

  5. 5

    Pisk fløte til krem. Del sconesene i to, og legg på en god klikk krem.

Tips

Bruk den sjokoladen du selv liker best. Man kan også bytte ut sjokoladen med rosiner eller tørket frukt.

Del denne oppskriften: