Sprø ostesticks med Norvegia®, Jarlsberg® eller Parmesan

Sprø ostesticks

0
37
Enkel120 min
Lag ostestick til snacks, server til en suppe eller salat.

Ingredienser

Antall stykker

  • 600 g
    hvetemel
  • 1 ts
    tørrgjær
  • 4 dl
    vann
  • ½ dl
    olivenolje
  • 1 ss
    salt
  • 250 g
    finrevet Norvegia® Original , Jarlsberg® og/eller Parmesan
  • ½ ts
    nykvernet pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Elt hvetemel, tørrgjær, vann, olje og salt til en smidig deig i en kjøkkenmaskin med eltekrok, ca. 15 minutter. Dekk til og la heve i 40 minutter.

  2. 2

    Forvarm ovnen til 220 °C. Del deigen i to emner og jobb med ett emne av gangen. Dekk resten med plast.

  3. 3

    Kjevle ut deigen til et rektangel og dryss over godt med revet ost på halvparten. Brett den andre halvparten over og kjevle deigen ut til et rektangel igjen. Gjenta dryssing av ost, bretting av deig og kjevling til sammen tre ganger. Da får du lag på lag med deilig ost. Avslutt med å kjevle deigen litt flat og skjær den i tynne strimler, 1-2 cm.

  4. 4

    Tvist hvert strimmel til lange sticks, gjerne med litt ekstra revet ost. Legg over på et stekebrett dekket med bakepapir.

  5. 5

    Dryss over pepper og stek i ovnen i ca. 8 minutter eller til gylne og sprø. Avkjøl på rist.

Tips

Pakk ostesticksene i cellofan med sløyfe rundt eller gi dem bort i en pen kakeboks. Ostesticks kan serveres som snacks eller spises til suppe eller salat.

Del denne oppskriften: