Nøttebrød

Nøttebrød

5
49
Enkel45 min
Delikate brød med valnøtter og sesamfrø. Passer perfekt å servere til supper, salater eller en god gryterett. Smaker helt fantastisk nybakt med litt ekte meierismør på.

Ingredienser

Antall stykker

Pensling:

  • 1 stk
    sammenvispet egg

Dryss:

  • 2 dl
    havregryn

Slik gjør du det

  1. 1

    Forvarm stekeovnen til 200 °C.

  2. 2

    Lunk melken og smuldre gjæren i den. Ha i salt, honning og smeltet smør, valnøttkjerner og sesamfrø. Bland alt godt sammen og ha i så mye hvetemel at du får en passe fast deig. La deigen heve under plast på et lunt sted til ca. dobbel størrelse.

  3. 3

    Del deigen i to, og trill hvert emne til runde brød. Snitt i brødene for å få en fin fasong. La brødene etterheve på en smurt stekeplate eller bakepapir under plast på et lunt sted.

  4. 4

    Pensle med sammenvispet egg eller vann og dryss over havregryn. Stek brødene på nederste rille i stekeovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl brødene på rist.

Tips

Det er koselig å gi bort nybakte brød i "vertinnegave". Pakk brødene pent inn med silkepapir og bånd og skrive et hyggelig kort. Det kommer til å bli satt stor pris på.

Del denne oppskriften: