Nanbrød

Nanbrød med yoghurt

54
508
Enkel90 min
Nan er et mykt, flatt brød, som opprinnelig stammer fra det nordvestlige India, men er også vanlig i for eksempel Pakistan, Iran og Afganistan. Nan bakes med melk eller yoghurt. Ekte nan stekes ved høy temperatur i en tandooriovn, men det går helt fint å lage deilige nanbrød i en moderne stekeovn.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 dl
    TINE® Helmelk 3,5 % fett . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Helmelk 3,5 % fett
  • 2 ss
    sukker
  • 25 g
    gjær (1/2 pk)
  • 1 ts
    salt
  • 2 ts
    bakepulver
  • 4 ss
    olivenolje
  • 3 dl
    TINE® Yoghurt Naturell . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Yoghurt Naturell
  • 600 g
    hvetemel (ca. 10 dl)
  • 1 ss
    garam masala ev. kummin eller koriander

Slik gjør du det

  1. 1

    Lunk melken til den er fingervarm, tilsett sukker og smuldret gjær. La blandingen stå i ca. 15 minutter.

    Tips

    Denne oppskriften gir 6 store eller 8 mindre nanbrød. Velg størrelse etter hva du selv liker.

  2. 2

    Tilsett salt, bakepulver, olivenolje, yoghurt, mel og krydder. Bruk så mye mel at deigen blir smidig og glatt. La deigen til nanbrødene heve ca. 1 time på et lunt sted.

  3. 3

    Sett stekeovnen på 275 °C.

    Tips

    Nanbrødene kan også stekes i tørr panne, på høy varme i 40-50 sekunder på hver side.

  4. 4

    Ha deigen på melet bakebord og del den i 6 biter. Trykk emnene flate og kjevle ut til ca. 1/2 cm tykkelse.

    Tips

    For å unngå at nanbrødene tørre kan du kjevle ut nanbrødene med litt nøyral olje fremfor mel.

  5. 5

    Legg emnene på bakepapirkledd stekeplate og stek midt i den varme ovnen 2-4 minutter. Snu en gang under stekingen. Pass godt på brødene mens de stekes så de ikke blir brente. Serveres straks.

    Tips

    Vil du ha mer smak på nanbrødene? Pensle de ferdige brødene med smeltet smør og hakkede urter.

Tips

Nanbrød spises ofte som tilbehør til curry-retter og forskjellige småretter. Du kan smaksette nan med mye, for eksempel garam masala eller hvitløk, og dekorere med valmuefrø, solsikkefrø eller sesamfrø. Disse nanbrødene kan fint fryses.

Del denne oppskriften: