Jarlsbergloff med bacon

Jarlsberg®-loff med bacon

0
9
Enkel120 min
Dette er et spennede brød med smak av både bacon, ost og sennep. Brødet smaker deilig til pasta og supper. For å få til et godt resultat bør du elte deigen lenge. Av denne oppskriften får du to loff, så du trenger to brødformer.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 skiver
    bacon
  • ½ dl
    gressløk , finhakket
  • ½ dl
    persille , finhakket
  • 50 g
    gjær
  • 3 dl
  • 2 stk
    egg
  • 2 ts
    sennep
  • 200 g
    Jarlsberg® Revet
  • 500 g
    hvetemel

Slik gjør du det

  1. 1

    Sprøstek baconet og del det i biter. Bland med gressløk og persille.

  2. 2

    Smuldre gjæren i bakebollen. Varm melken til ca. 37 °C. Hell litt av den lunkne melken over og rør til gjæren er oppløst. Tilsett resten av melken.

  3. 3

    Rør i baconblandingen, egg, sennep og ost. Elt inn mel til en jevn smidig deig.

  4. 4

    La deigen heve til dobbel størrelse. Elt den i litt mel på bordet. Del deigen i to, og form den til to loffer. Smør formene og legg bakepapir i bunnen. Legg i loffene, og la dem etterheve ca. 20 minutter før de stekes.

  5. 5

    Sett stekeovnen på 200 °C. Skjær små riss i brødet på overflaten med en skarp kniv, så får brødet et fint mønster.

  6. 6

    Stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist.

Tips

#1: Pensle gjerne brødene med litt vann/melk, og dryss på litt revet ost hvis du har til overs, før steking.#2: Brødene egner seg til frysing.

Del denne oppskriften: