Hjemmelaget knekkebrød med frø

Hjemmelaget knekkebrød med frø

5
62
Enkel150 min
Lager du knekkebrød selv, har du full kontroll på innholdet. Med masse frø og korn er disse perfekte med brunost på.

Ingredienser

Antall stykker

  • 2 ½ dl
    linfrø
  • 1 dl
    sesamfrø
  • 2 dl
    gresskarkjerner
  • 2 dl
    solsikkekjerner
  • 2 dl
    havregryn
  • 2 ss
    fiberhusk
  • 1 dl
    fint rugmel
  • 1 ss
    honning
  • 1 l
    vann

Til servering

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 150 °C. Rør sammen linfrø, sesamfrø, gresskarkjerner, solsikkekjerner, havregryn, fiberhusk, rugmel, honning og vann. La stå å svelle i 15 minutter.

  2. 2

    Rør godt rundt og smør et tynt lag med røre jevnt utover en stekeplate dekket med bakepapir. Stek i ovnen ca. 2 timer eller til de er tørre og sprø.

  3. 3

    Avkjøl på rist og knekk i biter. Server med brunost.

    Tips

    Ønsker du firkantede knekkebrød kan du skjære dem i ruter med en pizzakutter eller skarp kniv etter 15 minutter i ovnen, før de stekes videre.

Tips

Disse knekkebrødene kan oppbevares i en lufttett boks. De er perfekte til frokost og lunsj, og gjør seg ekstra godt på ostebordet.

Del denne oppskriften: