Grove horn

Grove horn

38
296
Enkel75 min
Herlige grove horn med cottage cheese som gjør dem ekstra saftige. Dekorative på lunsjbordet eller i matboksen, de er like gode om du spiser de med pålegg eller til en suppe eller salat.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 50 g
    gjær
  • 4 ½ dl
    vann
  • 240 g
  • 1 ss
    sukker
  • 1 ss
    sesamfrø
  • 1 ts
    salt
  • 1 dl
    havregryn (små)
  • 5 dl
    sammalt hvete, grov
  • 9 dl
    hvetemel (ca.)
  • 1 stk
    egg (til pensling)
  • 1 dl
    sesamfrø (til dryss)

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 225 °C. Dekk stekeplater med bakepapir. Denne oppskriften gir ca. 32 rundstykker.

  2. 2

    Løs gjæren opp i lunkent vann og tilsett cottage cheese. Bland i sukker, sesamfrø, salt, havregryn og mel. Rør til deigen blir glatt og smidig og knapt slipper bakebollen.

  3. 3

    Dekk bollen med plast og sett den til heving på et lunt sted i 20 - 30 minutter.

  4. 4

    Ha deigen på bakebordet, elt den og del i 4 emner. Kjevle hvert emne til en rund leiv som skjæres i 8 trekanter. Rull trekantene sammen fra bredsiden, form til horn og legg på bakepapiret på stekeplaten med spissen ned. La hornene etterheve under plast på et lunt sted i ca. 20 minutter.

  5. 5

    Pensle med egg og dryss på sesamfrø før hornene stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.

Tips

Du kan også bruke kesam i deigen i stedet for cottage cheese.

Del denne oppskriften: