Vinnere av TINECup 2015

Vinnere av TINECup 2015

For fjerde året på rad gikk TINECup-finalen av stabelen i mathovedstaden Stavanger, fredag 23. januar. Denne gangen var oppgaven av det majestetiske slaget. På Jåttå VGS møttes kokk- og servitørelever fra hele landet for å kjempe om heder og ære med en treretters meny tilpasset kronprinsparets smaksganer.

TINECup

TINECup er en kokk- og servitørkonkurranse for elever ved videregående skoler over hele landet. Bakgrunnen for kokkekonkurransen er å motivere unge fagutøvere og dermed styrke rekrutteringen til kokkefaget.
 
- TINE er sponsor for det matfaglige miljøet i Norge fordi vi tror at de fremste og mest kreative norske kokkene bidrar til inspirasjon og matglede. TINECup er et ledd i arbeidet for å sikre fortsatt sterk og motivert rekruttering til kokk- og servitøryrket, sier prosjektleder for TINECup, Martine Mathisen.

Smak Norge! En hilsen til kronprinsparet

Finaleoppgaven hadde denne gangen en kongelig vri. Lagene skulle nemlig lage en meny som kronprinsparet kunne servert til sine nærmeste venner. Hoveddommer i konkurransen var Jostein Medhus, manager for De norske kokkelandslagene. Som hoveddommer de fire siste årene, har han fått være med på utviklingen av konkurransen og jobbet med å optimalisere arrangementet og la deltakerne komme med innspill. Medhus understreker hvor positivt det er at mange deltakere fortsetter å ha kokkelidenskapen. Samtidig er det også et unikt utstillingsvindu for videre karrieremuligheter.

De fem finalelagene har kjempet seg gjennom menykonkurranse og lokale semifinaler i TINECup før den nasjonale finalen. I finalen måtte de også trosse de fire dommerne som spiste seg grundig gjennom de ulike rettene.

Hvert lag består av to kokkeelever, én servitørelev og én lagleder. Dette er lagene som deltok i finalen:

  • Magic Chef - Karmsund videregående skole
  • French Toast Mafia - Kirkeparken KOSAB videregående skole
  • Futuro - Nannestad videregående skole
  • Trønderbart - Strinda videregående skole
  • Matenglene - Årstad videregående skole

Årets vinnere

  • Geir Rune Larsen, lagleder
  • Marit Husby Nor, kokkeelev
  • Adrian Wold, kokkeelev
  • Birk Torp, servitørelev

Fjorårets vinnere av TINECup 2014 fra Strinda videregående skole gir stafettpinnen videre til etterkommerne, Trønderbart, fra samme skole. Med et skoginspirert tema kom de nydelige rettene på løpende bånd. Deltakerne ved bordet var spesielt fornøyd med service og utførelse.