Stolte jenter fra Vestby Vgs, f.v.: Sunniva French Bolstad, Jenny Riisnæs og Thea Ulven Munkeby., foto: Foto: Media og Kommunikasjon, Nannestad Vgs kilde:

To lag klare for TINECup-finale!

«The Great Trio» fra Nannestad Vgs og «AGT» fra Vestby Vgs gikk videre til finalen i Stavanger da de to første semifinalene i TINECup ble avholdt på Nannestad videregående skole tirsdag 24. november.

Spente kokk- og servitørelever, i alt ti lag, konkurrerte tirsdag i de to første av i alt seks semifinaler i TINECup 2016. Tirsdagens semifinaler var arrangert av KM Oslo, og de ti deltakerlagene kom fra Åssiden Vgs, Oslo Voksenopplæring, Nannestad Vgs (to lag), Sørumsand Vgs, Kirkeparken Vgs og Vestby Vgs (fire lag).

Se opptak fra hele arrangementet her! (YouTube)

− Det er hyggelig at TINECup kan bidra til å motivere og inspirere kommende kokketalenter. Vi har fått tilbakemeldinger om at det har vært gøy og lærerikt å jobbe med oppgaven, sier prosjektleder for TINECup, Martine Mathisen.

Vinner semifinale 1: «The Great Trio» fra Nannestad Vgs

Glade vinnere på hjemmebane, Nannestad Vgs, fra venstre: Daniel Skedsmo, Ruben Lund og Marte Limam. Foto: Media og Kommunikasjon, Nannestad Vgs

Glade vinnere på hjemmebane, Nannestad Vgs, fra venstre: Daniel Skedsmo, Ruben Lund og Marte Limam. Foto: Media og Kommunikasjon, Nannestad Vgs.

Semifinalevinnerlaget gleder seg mest til å møte kjente kokker og de andre konkurrentlagene i finalen.
– Det føles fantasisk å være første lag videre til finalen! Framover gjenstår terping og noe justeringer på menyen, sier trioen. De har trent mot semifinalen med en del gjennomføringer siste ukene.
– I dag var det første gang vi følte det satt skikkelig! sier Marte Limam.

Vinner semifinale 2: «AGT» («Aldri god tid») fra Vestby Vgs

Stolte jenter fra Vestby Vgs, fra venstre: Sunniva French Bolstad, Jenny Riisnæs og Thea Ulven Munkeby. Foto: Media og Kommunikasjon, Nannestad Vgs

Stolte jenter fra Vestby Vgs, fra venstre: Sunniva French Bolstad, Jenny Riisnæs og Thea Ulven Munkeby. Foto: Media og Kommunikasjon, Nannestad Vgs.

Det rene jentelaget består av klassevenninner, og de synes det morsomste har vært å se utviklingen på menyen gjennom mange treninger.

– Vi har hatt en veldig bratt læringskurve, sier de. Den siste tiden har jentene vært mye på skolen og trent.
– Og vi gleder oss veldig til finalen i Stavanger i januar! sier jentene fra Vestby videregående skole, som også tidligere har hatt lag i TINECup-finalen.

TINECup

TINECup er en kokkekonkurranse for kokke- og servitørelever på VG2-trinn ved videregående skoler over hele landet. Bakgrunnen for kokkekonkurransen er å motivere unge fagutøvere og dermed styrke rekrutteringen til kokkefaget.

− Vi i TINE tror at de fremste og mest kreative norske kokkene bidrar til inspirasjon og matglede. Derfor er TINE sponsor for det matfaglige miljøet i Norge. TINECup er et ledd i arbeidet for å sikre fortsatt sterk og motivert rekruttering til kokk- og servitøryrket, sier prosjektleder for TINECup, Martine Mathisen.

Lagkonkurranse

Konkurransen er lagt opp som en lagkonkurranse hvor lagene, bestående av to kokkelever og en servitørelev, kvalifiserer seg gjennom en menykonkurranse. Opp til seks lokale lag går videre fra menykonkurransen til regionale semifinaler hvor lagene får mulighet til å tilberede den innsendte menyen. Vinnerlaget fra hver semifinale går deretter videre til nasjonal finale i Stavanger. I år var det altså «The Great Trio» fra Nannestad videregående skole og «AGT» («Aldri god tid») fra Vestby videregående skole som gikk videre til finalen i Stavanger på nyåret.

Fire gjenstående semifinaler

De fire gjenstående semifinalene blir avholdt på Strinda videregående skole 2. desember (Trondheim KM, to semifinaler), Sotra videregående skole 4. desember (Bergen KM) og på Karmsund videregående skole 11. desember (KM Haugalandet).

Det blir spennende å se hvilke lag som går videre til finalen i Stavanger 29. januar 2016.

Vi ønsker deltagerne lykke til!