Team Bocuse Norge består av (fra venstre til høyre): commis Håvard André Josdal Østebø, Bocuse-kandidat Christian André Pettersen, og coach Gunnar Hvarnes., foto: Fredrik Ringe kilde:

Bocuse d’Or Norge

TINE er stolt samarbeidspartner med Stiftelsen Bocuse d’Or Norge.

TINE har sponset konkurransekokkene i årevis og har i mange år hatt et godt samarbeide med Bocuse d’Or Norge (BOCN). Norske toppkokker er blitt et symbol på kvalitet og kreativitet og er gode profiler for Norge og TINE.

TINE ser derfor betydning av at norske kokker fortsetter å prestere bra i de nevnte konkurransene og ønsker å bidra til BOCN’s arbeid med å utvikle kvalifiserte kokker som holder høy internasjonal standard i en stadig mer kompetent og kvalifisert verden.

Christopher William Davidsen og Håvard Werkland konkurrerer i Bocuse d'Or

En av BOCN’s fremste oppgaver er å identifisere og utvikle norske kandidater til Bocuse d’Or Europa og Bocuse d’Or Lyon. Stiftelsen står som arrangør av Norgesmesterskapet «Årets kokk», der vinneren deltar i Bocuse d‘Or konkurransene. Virksomheten skal også gjennom formidling av kunnskap og matglede bidra til å utvikle norsk matkultur og det norske mat- og måltidssegmentet, herunder kokkeyrkets anerkjennelse og attraktivitet, samt forbrukernes kunnskap og kjennskap til mat og matlaging.

 

Dette er årets Bocuse Team

Norges Bocuse-kandidat, Christian André Pettersen, har valgt teamet som skal hjelpe ham med å nå målet om pallplassering i europafinalen i juni 2018 og verdensfinalen Bocuse d’Or i januar 2019.

Coach blir Bocuse-kokk Gunnar Hvarnes og Mondo-kokken Håvard André Josdal Østebø blir commis.

Les mer om teamet her

Årets kokk 2017

Christian André Pettersen ble kåret til Årets Kokk 2017 og skal dermed representere Norge i Bocuse d'Or.

Slik lager du Hollandaisesaus

Sølvvinner i Bocuse d'Or 2017 Christopher W. Davidsen viser deg hvordan du lager Hollandaisesaus.

Heve smaken i suppe

Sjømatkokken Adrian Løvold viser deg hvordan du enkelt hever smaken i supper.

Slik bruner du smør

Adam Schive Bjerck fra Adams Matkasse viser deg hvordan du bruner smør.

Slik lager du gratineringssmør

Kjøkkensjef Christian Andre Pettersen ved Mondo i Sandnes viser deg hvordan du lager gratineringssmør.

Slik lager du pisket smør

Landslagskokken Jan-Erik Hauge viser deg hvordan du lager pisket smør.

Slik lager du skalldyrsmør

Sous chef Øyvind Bøe Dalelv ved Statholdergaarden i Oslo viser deg hvordan du lager skalldyrsmør.

Slik steker du med smør

Gunnar Hvarnes, tidligere kaptein på det norske kokkelandslaget og bronsevinner i Bocuse d'Or, viser deg hvordan du steker med smør.