Snart kommer rømme på pappbeger

Er du bekymret for plast? Da kan denne lille miljørevolusjonen være løsningen.

Sammen med Kiwi tester vi nå rømme på pappbeger, er testen vellykket kan 50 millioner begre gå fra plast til papp. 

Vil få med oss det norske folk 

Ifølge en fersk undersøkelse fra Ipsos er nær 3 av 4 nordmenn bekymret for innvirkningen plast har på miljøet. Det siste året har plast kommet høyt på agendaen og det norske folk har engasjert seg i rydding av strender, plukket plast i naturen og byttet ut plastposen med bærenett. Nå etterspør både forbrukerne og myndighetene mer miljøvennlig emballasje, dette skal TINE bidra til å løse.  

 Vi vet at funksjonell emballasje er viktig i dag og mener at bærekraftig emballasje er like viktig. Rømmebegeret på papp er det første steget i å kombinere både funksjonell og bærekraftig emballasje. Begeret er solid og rømmen har selvfølgelig like god holdbarhet som rømme på plastbeger. TINE jobber mot at pappbegeret i første omgang lanseres som en test i KIWI i ti uker fra 16.september. 

Fra plast til papp på over 50 millioner begre 


TINE har ambisiøse planer om å legge over mange kjente hverdagsprodukter fra plast til pappbegre.  

Vi vil gi folk flere miljøvennlige løsninger. Hvis testen er vellykket ønsker vi å gå fra plast til papp på over 50 millioner begre. I løpet av 2020 kan du kanskje kjøpe både rømme, Crème Fraîche, kesam og ulike typer av yoghurt i pappbegre. Vi skal gjøre det vi kan for å få folk med oss på reisen. 

  - Konsernsjef i TINE, Gunnar Hovland.

Stadig flere aktører tester kartong fremfor plastemballasje, ifølge Grønn Punkt Norge. Med TINEs satsing er det snakk om store volum som vil gi betydelig miljøeffekt. Om 50 millioner begre går fra plast til papp, vil det ha mye å si for TINEs totale plastforbruk.  

Det vil spare miljøet for nesten 500 tonn plast i året. Det er snakk om mye plast, et beger veier kun 10 gram. Se for deg at vi fjerner nesten 35 millioner plastposer fra jorda hvert eneste år. 

Mindre Co2-utslipp 

Det nye begeret har nesten 40 prosent mindre Co2-utslipp per beger. Dersom alle disse begrene blir lagt over til papp vil 80 prosent av TINEs emballasje være laget av fornybar papp. Det vil være et viktig skritt mot TINEs ambisjon om å bli klimapositiv. 

Les mer om TINEs bærekraftsarbeid i vår årsrapport