Smilende barn med melkeglass

Ernæring og helse

Våre ønsker og behov når det gjelder kosthold og aktivitet er ofte avhengig av hvor vi befinner oss i livet: alder, livssituasjon, helsetilstand, interesser og plikter. Men én ting mange har felles er ønsket om å ha en god balanse i hverdagen. Balanse mellom mat og trening, familie og venner, jobb og fritid, kos og hverdag.Ulike typer form for sukker.

Hvordan kutter vi 1 million kilo sukker?

TINE har samlet alle reduksjonene som er gjort av tilsatt sukker i produktene våre siden 2006. Dersom disse endringene ikke hadde blitt gjennomført, ville vi ha brukt ca 1 million kilo mer sukker - utfra dagens salgsvolum. Sagt på en annen måte, dersom TINE ikke hadde jobbet målrettet med sukkerreduksjon, ville nordmenn ha fått i seg 1 million kilo mer sukker gjennom våre produkter i løpet av ett år.

En samling av frukt og grønt.

Melke- og fruktsukker er ikke et kostholdsproblem

Myndighetene anbefaler nordmenn å begrense mengden tilsatt sukker i kostholdet. Grunnen er at matvarer som har et naturlig innhold av sukker ofte bidrar med andre næringsstoffer, vitaminer og mineraler i tillegg.

Sukker som tilsettes mat og drikke for å gi søtsmak, bidrar kun med kalorier.

Melk, frukt og bær har et naturlig innhold av sukker og alt deklareres som sukkerarter. Selv om sukkermolekylene omsettes nokså likt i kroppen, er man ikke bekymret for mengden sukker som følger naturlig med melk, frukt og bær. 

Barn i farta på TINE Stafetten

TINEstafetten - Verdens største stafett

Hvert år møtes rundt 100.000 ungdommer fra 6.-9. klasse, fordelt på 280 idrettsarenaer for å løpe, juble og heie.

Ideen til TINEstafetten kom i 1993, da NM i friidrett ble arrangert i Tønsberg. Siden den gang har løpeglade skoleelever fra hele landet deltatt i det som har blitt verdens største stafett.

I 2011 rundet TINEstafetten 1 million løpere som til sammen har løpt nesten 6 ganger rundt jordkloden. 

Les mer på TINEstafettens egne nettsider

Jublende barn på TINE Fotballskole

TINE Fotballskole

TINE Fotballskole er Norges Fotballforbunds offisielle fotballskole og et lavterskeltilbud hvor klubben selv er arrangør.

Fotballskolene blir i hovedsak gjennomført i sommerferien, og i løpet de 3-5 dagene den varer får barn og unge mellom 6-12 år spille fotball, men også gode råd i forhold til trening og ernæring.

FAKTA:

Nærmere 500 klubber
14.000 instruktører
70.000 barn og unge
Varighet 3-5 dager


Les mer på TINE Fotballskoles egne nettsider