Maren Skjøld - Alpint

Maren Skjøld - Alpintalent

Maren Skjøld fikk sitt gjennombrudd i verdenscupen da hun sikret seg femteplass i slalåmrennet i Finland i 2016. Nå drømmer hun om å bli best i verden.

Vi ba Maren fortelle oss litt om sine matvaner, oppvekst og konkurranserutiner.

Frokosten gir en god start på dagen

Det er én viktig vane som jeg har holdt fast på helt siden jeg var lita jente, og det er en god frokost. Det måltidet gir en god start på dagen for meg, og min favoritt er enkel og grei: Havregrøt! Laget med melk, selvsagt.

Mitt beste melkeminne er fredagsvaflene jeg alltid fikk hos besteforeldrene mine da jeg var yngre. Hver fredag etter skolen var det vafler og de ble ekstra tykke og fine med Tinemelk® Lettmelk. Det er ingenting som slår disse!

Energi på konkurransedagen

På konkurransedagen spiser jeg havregrøt eller granola og ett egg til frokost. I tillegg drikker jeg et glass med juice.

Mental energi får jeg når jeg står på start og vet at jeg har gjort alt det jeg kan for å være så godt forberedt som mulig. Da er det bare en ting som gjelder: Full gass!

Kveldstrening i Hodvebakken i Gjøvik

Jeg kommer fra Gjøvik. Det beste med Gjøvik er at det er kort vei til marka, nydelig natur og veldig stille og rolig. Det er ikke vanskelig å slappe av der når man først har noen dager fri.  

Noe jeg husker godt er alle de gode treningsøktene jeg har hatt i hjembakken min «Hovdebakken». Den ligger midt i byen og er cirka 400 meter lang. Det er få ting som slår kveldstreningene vi hadde der da vi var mindre.

Man må ikke glemme å smile og le, det kommer man langt med her i livet

Min store drøm er å bli best i verden, samtidig som jeg fyller dagene mine med glede og energi, og alltid ser positivt på det som måtte dukke opp. Det aller viktigste er at de menneskene jeg har rundt meg og som jeg er glad i, har det bra.

For at jeg skal klare å nå drømmene mine, er det viktig at jeg stoler 110 % på meg selv og de valgene jeg går for. Og så må man ikke glemme å smile og le, det kommer du langt med her i livet.

Alpint gir spenning og adrenalin

Spenning og adrenalin er ord som godt beskriver idretten min. Og skikkelig godfølelse får jeg når jeg vet at jeg har levert mitt beste, både som idrettsutøver og som lagkompis.

Bli bedre kjent med Maren

  1. Favoritt TINE-produkt: TINE Fløtemysost Original. Det er ingenting som smaker bedre enn et par skiver med Fløyemysost når man kommer hjem fra samling
  2. Favorittmåltid: Scampi spinachi
  3. Ritualer på konkurransedagen: Jeg må ha snakket med mor og far. Men ingen ritualer ellers, det er bare å gjøre som man pleier
  4. Til frokost spiser jeg: Havregrøt og et egg
  5. Når jeg er utenlands savner jeg: Brunost
  6. Jeg er sjelden: Sur
  7. Jeg hater: Når jeg ikke når målene mine
  8. Jeg elsker: Det jeg holder på med
  9. Min største uvane: Å ta bekymringer på forhånd

Vi i ønskerMarenlykke til videre!