tine.no

Slik trener du med kjæresten

For mange blir det ofte vanskelig å trene jevnlig sammen med kjæresten. Så hvordan skal man egentlig legge til rette for en treningsøkt som både er hyggelig – og gir treningsutbytte for begge?

Når man befinner seg på forskjellig ferdighetsnivå kan partrening ofte oppleves som frustrerende. Skal man velge ulike veier til målene sine? Eller skal man kanskje ofre litt for å hjelpe hverandre hele veien til toppen? Med noen enkle grep kan man finne et felles grunnlag å bygge videre på. Ved å investere litt i hverandre kan man finne ut at man både når lenger og at veien til målet er morsommere enn forventet.

Vær hverandres personlige trener

Det er mange fordeler ved å trene sammen med andre, og gjerne sammen med en kjæreste. Som treningspartner blir man også hverandres personlige trener, som pusher, hjelper og motiverer hverandre. Samtidig viser forskning at idrettsutøvere yter bedre når de har noen som ser på seg. Slik er det også når man trener med en venn – eller kjæreste. Et annet aspekt er at det i en hektisk hverdag ofte er vanskelig å sette av tid til hverandre. Med en felles treningsøkt får man både trent og vært sammen, og slår to fluer i en smekk. Her finner du tips til enkle øvelser man kan gjøre sammen.

1. Finn felles mål

Har man bestemt seg for å gjøre treningen til noe man vil gjøre sammen, så er det lurt å finne felles mål. Ønsker dere å trene til et spesielt løp, eller en konkurranse? Eller er målet å være i god form til skisesongen og kunne yte litt ekstra i bakken og skisporet? Et felles mål er motiverende og gjør at man kan legge opp til øvelser og turer som begge synes er gøy, og føler at gir mening.

2. Planlegg og sett av tid til trening

Sett av tid til treningen sammen, og gjør det til deres egen greie. Sett av en fast kveld i uken, eller at søndager er dagen som gjelder. På den måten blir dere mer dedikert til tiden som er satt av til trening, og det blir vanskeligere å velge det bort til fordel for andre ting som dukker opp. Det er også viktig å planlegge for progresjon, ha konkrete mål for hvor man ønsker å være ved et gitt tidspunkt. Det er motiverende å se fremgang og ha noe å strekke seg mot.

3. Ha det gøy

Viktigst av alt er det å ha det gøy når man trener sammen. Da vil man alltid få mer ut av treningen. Så gjør noe som er morsomt å gjøre sammen, legg lista på et realistisk nivå og kom dere ut og ha det gøy!

Relatert

5 tips for trening i varmen - unngå dehydrering

Sommeren er tid for sol, varme og kos. For å opprettholde formen kan det det være lurt med noen treningsøkter, men ta noen forhåndsregler dersom du legger ut på de varmeste dagene.

5 sannheter om trening

Etter snart 10 år i treningsbransjen har Desiree Andersen støtt på et hundretalls myter, sannheter og oppfatninger om trening. Her deler hun fem sannheter du burde vite om trening.

8 tips for gode treningsrutiner etter ferien

Slik kommer du igang med treningsvaner som holder over tid.