tine.no
Mann løper på vei i høstmørket
Foto: Getty Images

Slik klarer du å trene gjennom høstmånedene

Høstmørket har senket seg, og for mange kan det være vanskelig å finne motivasjon for videre trening. Joggeskoene som satt så lett på foten i sommermånedene, føles litt trangere, og sofaen har sjeldent fristet mer. Men akkurat derfor smaker det desto bedre å klare gjennomføre treninga. Her er et par tips som kan hjelpe deg over dørstokken, når det kanskje frister som minst.

1. Sett deg mål for neste år

Det er lettere å motivere seg for trening når man har et mål. Maratonsesongen virker kanskje langt unna, men du kan ikke ligge på latsiden nå hvis du ønsker å delta i langdistanseløp til neste år. Tenk langsiktig og meld deg på et løp eller to for neste år allerede nå.

2. Invester i riktig utstyr

Det går fint an å løpe ute på denne årstiden, det gjelder bare å kle- og sko seg etter vær og føre. Er det is eller snø på veien er det viktig å bruke piggsko, helst sko med mange små pigger, da vekten fordeles mer jevnt på underlaget og faren for overtråkk blir mindre.

En hodelykt kan også være en god investering i høst- og vintermørket. Løp gjerne i rolig tempo, intervall- og hurtigere økter kan du ta på tredemølla.

3. Husk at trening bidrar til mer overskudd

At energinivået faller er noe veldig mange kjenner på i høstmørket, men hvis du trener regelmessig vil treningen bidra til mer overskudd i hverdagen også på den denne tiden.

Man angrer aldri på treningsøkta man gjennomførte

 

Relatert

5 tips for trening i varmen - unngå dehydrering

Sommeren er tid for sol, varme og kos. For å opprettholde formen kan det det være lurt med noen treningsøkter, men ta noen forhåndsregler dersom du legger ut på de varmeste dagene.

5 sannheter om trening

Etter snart 10 år i treningsbransjen har Desiree Andersen støtt på et hundretalls myter, sannheter og oppfatninger om trening. Her deler hun fem sannheter du burde vite om trening.

8 tips for gode treningsrutiner etter ferien

Slik kommer du igang med treningsvaner som holder over tid.