tine.no

Kle deg for vintersykling

Vintersykling til og fra jobb eller som treningsform fungerer utmerket så lenge man holder seg varm. Det er både sunt, effektivt og miljøgunstig.

Vi har fått tidligere elite terrengsyklist, Jo Nordskar, til å dele et par tips han vet fungerer nå som nettene blir kaldere.

  1. Kle deg med ull innerst - både på hender, føtter og kropp.
  2. Bruk flere tynne lag i stedet for få og tykke.
  3. På hendene er det lurt å ha tynne ullhansker innerst (merino) og skallvotter ytterst. Da oppnår du varme mot huden, isolasjon mellom lagene og at vind og snø beskyttes av yttervotten.
  4. Det er lurt å investere i et par vintersko som er skapt for norske forhold. Kombiner disse med tynne ullsokker og skoovertrekk. Dersom du ikke har vintersko er det lurt å investere i varmesåler. Jo har selv brukt varmesåler av merket Therm-Ic som har gitt god blodgjennomstrømning til tærne.
  5. Kryper kvikksølvet under 12 grader bør man søke til andre treningsformer enn sykling. Da kan man for eksempel ty til spinning eller løping, som også aktiviserer store deler av kroppen.
  6. For å unngå varmetap gjennom hodet kan Buff eller hals være en god løsning. Tre først en over hodet og så kun ansiktet er synlig, tre deretter den andre over ørene og panna som et hodebånd.
  7. Hjelmcover er et tynt stoff formet som en badehette. Dette kan man tre over hjelmen slik at hjelmens åpne sprinkler er beskyttet mot vær og vind.

Husk alltid å bruke refleksvest - det funker!  

Relatert

Slik forebygger du sykdom i vinter!

Her får du fine tips til hvordan du enkelt kan forebygge tid borte fra planlagt trening på grunn av skade eller sykdom.

Mat og drikke til Birkebeinerrittet

Birkebeinerrittet tråkkes snart i gang. Dagene i forkant kan få stor betydning for dine resultater. Her får du gode tips til hva du bør spise og drikke de siste dagene, rittdagen og underveis i løypa.

Tren ute selv om temperaturen faller

Under all utendørsaktivitet er det viktig at vi kler oss etter forholdene. Særlig viktig er dette i kulda for å forhindre store varmetap, som kan føre til lavere prestasjonsevne. Og det ønsker vi jo alle å unngå!