tine.no

Fire rumpeøvelser på treningsmatte

Sterke muskler i setet er blant annet viktig ved forebygging treningsskader. I tillegg sørger en sterk rumpe for bedre prestasjon og progresjon i de fleste andre treningssammenhenger.

I dette treningsprogrammet finner du fire øvelser for rumpe. De kan fint gjøres som en splittøkt alene, eller i kombinasjon med andre øvelser for andre muskelgrupper!

Slik utfører du liggende benhev

Ligg flatt på magen og hvil hodet på hendene. Knip sammen setet og løft bena opp fra gulvet.

Mann gjør omvendt rygghev

Slik utfører du setehev

Ligg på rygg med føttene nært setet i hoftebreddes avstand. Press gjennom hælene og løft setet opp mot taket. Stram setet og prøv å strekke helt ut i hofteleddet. Senk kontrollert ned igjen. Kan gjøres tyngre med vekter plassert over hoftene.

Kvinne gjør setehev

Slik får du perfekte eselspark

Stå på knærne med albuene mot underlaget. Hold 90 grader i kneet og spark det ene benet opp mot taket. Trekk navlen inn mot ryggsøylen og hold ryggen rett. Bytt side.

Kvinne gjør eselspark

Slik utfører du «muslingen»

Ligg på siden med bøy i begge knærne, roter ut i hofta og løft det øverste kneet opp mot taket og senk kontrollert tilbake. Bruk strikk rundt knærne for å øke motstand.

Kvinne gjør muslingen

Relatert

Treningstips: Ikke dropp å trene utfall!

Hva med å legge inn en ekstra utfallsøvelse til beinøkta? Utfall strammer opp lår, legger og setet og utjevner styrkeforskjeller i beina.

Rumpeøvelsene som ikke belaster knærne

Prøv disse tre øvelsene som har ordentlig god effekt på setemuskulaturen, uten at man belaster knærne.

Den ultimate parøkten

Dette treningsprogrammet har fokus på kjernemuskulatur og er perfekt for to personer. Hva er vel bedre enn en heftig treningsøkt sammen med en god venn, kamerat eller din kjære?