tine.no

Tren hele kroppen med fire øvelser

Dette treningsprogrammet får utfordet alle de store muskelgruppene i kroppen.

Disse øvelsene kan du gjøre hvor som helst – hjemme, utendørs eller i et rolig hjørne på treningssenteret. Du får trent ben, kjerne, bryst, rygg og skuldre. Øvelsene kan fint gjøres med kroppsvekt, men for å få god progresjon er det en fordel å kunne legge på vekt eller mer utfordring etter hvert.

Slik gjør du step up på kasse

Plasser det ene benet på en stol eller kasse. Press gjennom hælen og gå opp på kassen, og ned igjen til utgangsposisjon. Pass på at kneet ikke faller inn under utførelsen, og hold overkroppen stabil. Start på en høyde som passer deg. Høyere kasse betyr tyngre øvelse.

For større utfordring kan du holde vekter i hendene eller på skuldren.

Mann gjør step up på kasse

Slik utfører du sittende roing med strikk

Sitt med strake ben og plasser strikken under føttene. Start bevegelsen ved å trekke skulderbladene bakover, deretter bøyer du albuene og trekker strikken mot deg. Ha albuene inntil kroppen gjennom utførelsen. Hold lave skulder og press skulderbladene sammen.

Mann utfører sittende roing med strikk

Slik gjør du armhevinger

Hold hendene i litt bredere avstand enn skulderbredde. Hold en rett kropp hvor du unngår svai i korsryggen. Spenn rumpe, forside lår og kjerne. Senk deg ned til bakken ved å bøye albuene, og press opp til utgangsposisjon.

For en enklere variant kan den gjøres på knærne eller knelende.

Mann gjør armhevinger

Slik utfører du planke med twist

Start i en høy planke. Hopp skrått frem mot den ene armen din, hopp tilbake til planken og så hopp til motsatt arm. Hold strake armer med hendene under skuldrene.

Utfører planke med twist

 

Relatert

Treningstips: Ikke dropp å trene utfall!

Hva med å legge inn en ekstra utfallsøvelse til beinøkta? Utfall strammer opp lår, legger og setet og utjevner styrkeforskjeller i beina.

Rumpeøvelsene som ikke belaster knærne

Prøv disse tre øvelsene som har ordentlig god effekt på setemuskulaturen, uten at man belaster knærne.

Den ultimate parøkten

Dette treningsprogrammet har fokus på kjernemuskulatur og er perfekt for to personer. Hva er vel bedre enn en heftig treningsøkt sammen med en god venn, kamerat eller din kjære?