tine.no

Styrketrening for nybegynnere - Bruk egenvekt til å trene hele kroppen!

Her får du et flott treningsprogram for deg som er nybegynner eller som ønsker å komme i gang igjen med styrketrening.

Du har kanskje dratt på gymmen og tenkt: «Eh, hva gjør jeg egentlig her? Jeg har virkelig ikke peiling på hvordan noen av disse greiene skal brukes.» 

Eller hva med: «De andre her er så mye mer trent enn meg, og kommer sikker til å kikke hvis jeg begynner å løfte vekter.» 

Er du usikker og selvbevisst som nybegynner?

Om du ikke er vant til å trene og ennå ikke er så god på det, er det lett å bli usikker og selvbevisst. Spesielt hvis en går rundt og speiler seg i andre på treningssenteret. Resultatet er liten tillit til egne ferdigheter og en hel del grunner til å la være å gå på trening.

Dette er velkjent for mange nybegynnere og man må bare gjennom det. På lik linje med andre ting krever trening øving, teknikk og læring for å bli flink.

Før du kaster deg ut på lange økter i studio kan du prøve deg på denne økta med egenvekt. Du trener hele kroppen, du får opp pulsen, du trenger kun deg selv og du trenger heller ikke stå blant masse folk om du synes det er ubehagelig. Økta også perfekt på ferie, eller når du er på løpetur og har lyst til å bake inn en styrkeøkt i marka!

Person i treningstights gjør knebøy på løpebane

Treningsprogram med egenvekt

Gjennomfør tre til fem runder med følgende:

  • 10 x push-ups. Klarer du å legge til et klapp mellom hver? Husk også at brede push-ups tar i brystet, og smale push-ups utfordrer tricepsen.
  • 10 x burpees.
  • 20 x knebøy. Legg inn et spensthopp mellom hver hvis du klarer!
  • 10 x sideplanke på hver side med beinhev.
  • 2 minutter med planke.

Et lite tips er å ta tiden på første runde og ha som mål og holde samme tid på kommende runder. Du kan også legge til flere øvelser og flere runder. Lykke til! 

Relatert

Treningstips: Ikke dropp å trene utfall!

Hva med å legge inn en ekstra utfallsøvelse til beinøkta? Utfall strammer opp lår, legger og setet og utjevner styrkeforskjeller i beina.

Rumpeøvelsene som ikke belaster knærne

Prøv disse tre øvelsene som har ordentlig god effekt på setemuskulaturen, uten at man belaster knærne.

Den ultimate parøkten

Dette treningsprogrammet har fokus på kjernemuskulatur og er perfekt for to personer. Hva er vel bedre enn en heftig treningsøkt sammen med en god venn, kamerat eller din kjære?