tine.no

Fire øvelser for sterkere kjernemuskulatur

Dropp sit-ups og planken. Prøv deg heller på disse effektive øvelsene som utfordrer den dype kjernemuskulaturen fra flere sider.

Slik utfører du diagonalen

Stå på alle fire med knærne under hofte og hendene under skuldrene. Løft den ene armen, og motsatt bein samtidig som du prøver å holde en stødig posisjon. Unngå svai i ryggen gjennom utførelsen for å aktivere mer kjerne. Gjenta på motsatt side.

Slik gjør du sidelengs benløft

Ligg på siden med føttene oppå hverandre. Hold øverste hånd på hoften og hvil hodet på den andre armen. Spenn kjernen og løft beina opp fra gulvet mens du holder hoften og overkroppen stabil.

Slik blir du supermann med sklimatter

Start øvelsen på knærne og plasser en sklimatte under hver hånd. Skli deretter frem med den ene hånden så langt du klarer uten å miste kontrollen i kjerne. Press opp til utgangsposisjon og gjenta på motsatt side.

Slik utfører du mountainclimber

Stå i en plankeposisjon på strake armer. Husk å ha skulderledd over håndledd og en rett linje fra hode til ankler. Trekk det ene kneet mot albuen og tilbake, gjenta på motsatt side. Jevnt tempo som kan økes for å gjøre øvelsen mer utfordrende.

 

Relatert