tine.no
Yogaøvelse high lunge
Foto: Karoline Wergeland

Yoga for løpere

Yoga kan implementeres i det meste av hverdagen. Her får du noen enkle og gode øvelser, spesielt egnet etter løpeturen for å tøye slitne hofter, lår, skuldre og lysken.

Yogaøvelse Uttanasana (foroverbøy)

Uttanasana (foroverbøy)

Ved å starte med denne asanaen vekker du hamstringen til live. Bøy deg så langt du kan fremover og ned. Ikke press så hardt at du får vondt! Pass på å ha strake ben. Hold posisjonen i alt fra 5 pust til 5 minutter.

Yogaøvelse utthita hasta padangusthasana

UTTHITA HASTA PADANGUSTHASANA (HÅND TIL FOT)

Her kan det nok være greit å bruke et bånd av noe slag. Du kan variere mellom å bevege benet ut til siden eller rett frem. Har du dårlig balanse kan du holde deg inntil en vegg, eller gjøre asanaen liggende på ryggen.

Yogaøvelse high lunge

HIGH LUNGE - VARIANT 1

Denne asanaen åpner opp i hofter og lyske, samtidig som den strekker fremside lår. Variasjonen med armer strukket ut bak ryggen, åpner opp i bryst og tøyer skuldre.

Yogaøvelse High Lunge

HIGH LUNGE - VARIANT 2

Denne asana-variasjonen med armer strukket ut bak ryggen, åpner opp i bryst og tøyer skuldre.

Yogaøvelse Adho Mukha Svanasana

ADHO MUKHA SVANASANA

Denne øvelsen kalles også "nedover hund". Øvelsen tøyer godt i hamstrings etter en løpetur. Samtidig som den åpner opp i skuldre og gir en god strekk ned hele ryggen.

Relatert

Slik unngår du beinhinnebetennelse

Beinhinnebetennelse er en plage som rammer mange løpere. Ingrid Kristiansen forklarer her hva som kan være symptomer, hva som er lurt å gjøre dersom du får beinhinnebetennelse og hvordan du selv kan forebygge beinhinnebetennelse.

Tren ute selv om temperaturen faller

Under all utendørsaktivitet er det viktig at vi kler oss etter forholdene. Særlig viktig er dette i kulda for å forhindre store varmetap, som kan føre til lavere prestasjonsevne. Og det ønsker vi jo alle å unngå!

Testene som viser om treningen gir resultater

Er du nysgjerrig på hvordan det står til med formen? Enten du akkurat har startet å trene, er mosjonist eller eliteutøver kan du prøve disse testene for å kartlegge helsen din.