Hvordan få en sunn kropp?

«Strong is the new skinny»

Media og reklame får ofte skylda for å skape urealistiske kroppsideal. Det er heldigvis tegn i tiden som tyder på at en sunn og sterk kropp er mer ettertraktet enn sykelig tynnhet. At idrettsutøvere, og ikke modeller, er de nye forbildene er et godt tegn. Uansett forbilde er det viktig og ikke la kropps- og sunnhetshysteriet gå for langt. Ingenting er sunnere enn et balansert forhold til kropp, trening og kosthold. Prøv å se på fysisk aktivitet og sunn mat som et positivt innslag i hverdagen, og ikke som et tvangsregime.

En sunn, frisk kropp og god helse er kanskje den viktigste investeringen du kan gjøre for deg selv. Det er ikke så mye som skal til for å få bedre helse og økt livskvalitet. Med en sunn kropp får du mer energi til å gjøre de tingene som gjør deg lykkelig. En god helse og sunn livsstil kan også beskytte deg mot en rekke livsstilsykdommer.

Tre tips til en sunn kropp:

 

1. Tren regelmessig

Både styrke- og kondisjonstrening er med på å holde den fysiske formen oppe, og det er ikke mange øktene som skal til før du merker forbedringer.

I tillegg kan trening også være med på å gi deg en lykkerus. Når vi trener skiller kroppen ut endorfiner som redusere smerte, og gir deg følelse av velbehag, glede og overskudd. Jo hardere du trener jo lykkeligere blir du. Økta må vare over 30 minutter for at endorfinene skal skilles ut.

2. Spis sunt

Du trenger ikke å spise såkalt supermat for å ha et sunt kosthold. Det er mer enn godt nok å spise et variert kosthold som betyr balanse av alle matvarer.

Et sunt kosthold er et kosthold med god variasjon i matvareveien slik at alle næringsstoffer som trengs, både karbohydrater, fett, protein vitaminer og mineraler, blir godt dekket. Av matvarer som passer inn her er grønnsaker, frukt, bær, grove kornprodukter, fisk, melk, rene kjøttråvarer, og begrensende mengder salt og sukker. Husk; litt av alt og alt med måte!

3. Gi deg selv komplimenter

Gi deg selv komplimenter når du ser deg i speilet, eller når du har gjennomført en treningsøkt du trodde du ikke orket.

Husk at en sunn kropp har ingen definert størrelse eller fasong. En sunn kropp vil derfor se forskjellig ut fra person til person.

 

En sunn kropp er en glad kropp!