tine.no

Meieriprodukter etter trening

Med et riktig sammensatt måltid rett etter trening kan du bli raskere restituert og legge til rette for muskelvekst og -vedlikehold. Flere meieriprodukter er godt egnet i denne sammenheng.

Ideelt sett bør man få i seg rikelig med væske og et magert måltid som gir protein og karbohydrater innen en halv time etter trening lyder rådene fra Olympiatoppen. Og dette gjelder ikke bare for toppidrettsutøverne. Også mosjonistene får mer ut av hver treningsøkt dersom disse rådene følges. Riktig påfyll gir med andre ord bedre effekt av treningen.

Anbefaler vanlig mat

Man kan bruke helt vanlige matvarer, selv om spesialprodukter kan være en lettvint løsning innimellom. Melkeprodukter inneholder protein av svært god kvalitet i tillegg til elektrolytter som bidrar positivt til væskebalansen. Derfor er meieriprodukter godt egnet. Et glass melk eller en yoghurt og en frukt, i tillegg til drikke, gir kroppen et riktig påfyll etter treningsøkten. Annen mat som kan anbefales er en brødskive med proteinrikt pålegg (kjøtt, fisk eller ost) eller korn og melk/yoghurt og en frukt.

Smoothie

Lag deg en frisk og smakfull smoothie med bær og yoghurt. Oppskriften gir påfyll av væske, proteiner og passer perfekt etter trening.

Olympiatoppens Skogsbærsmoothie

1 dl yoghurt
1 dl Biola med blåbær
2 dl frosne blåbær og bringebær
1/2 banan

Kjør alt i en hurtigmikser på full styrke og server straks.

Relatert

Forfriskende smoothies med YT® proteinvann

Tre enkle, raske og gode smoothies med YT® Proteinvann.

Faktaark om idrettsernæring

Lurer du på hva du skal drikke før, under og etter trening eller hvordan du kan få i deg nok proteiner? I samarbeid med TINE har ernæringsavdelingen på Toppidrettssenteret utviklet faktaark som gir svar på det mange lurer på når det gjelder kosthold i forhold til idrett og prestasjon.

Usikker på forskjellen mellom laktosefri og laktoseredusert?

Mange opplever ubehag etter å ha drukket melk eller spist meieriprodukter fordi de ikke tåler laktose. Laktoseintoleranse betyr at kroppen har en nedsatt evne til å bryte ned laktose, melkesukkeret, noe som kan skape ubehag i form av oppblåsthet, diaré og mageknip. Et alternativ er da å bruke laktosereduserte produkter, som tåles godt av de aller fleste.