Sondre Bolstad - YT Maks Triatlon

Jeg er en 35 år gammel mann som er født og oppvokst i Øyer. I dag bor jeg på Lillehammer, sammen med min samboer og bonusdatter. I det daglige jobber jeg som regnskapsleder og som foreleser i regnskapsfag noen kvelder i uka. Det at jeg nå også skal kjempe om en plass i Triatlon VM på Hawaii 2018 gjør at døgnet gjerne kunne hatt noen flere timer. Og selv om jeg gleder meg er det nok mange som hadde trodd at det var noe jeg kunne få til for noen år siden, meg selv inkludert.

Sondre Løper

Selv om både barndommen og oppveksten har vært aktiv, med Hafjell som nærmeste nabo, så har jeg nok ikke vært like aktiv i tjueårene. Med jobbing i utelivsbransjen førte det med seg mye festing og dårlige vaner både med tanke på kosthold og døgnrytme. Jeg røyka opp mot en tjuepakning om dagen og trivdes med det. Men det var først etter at jeg hadde vært på skitur med en kamerat i 2010, 3. februar for å være eksakt, at det for alvor gikk opp for meg hvor dårlig helsetilstanden var. Jeg kunne ikke tro at det var så tungt å gå på ski. Det resulterte i at jeg stumpet røyken neste dag. Det var på mange måter et vendepunktet i livet mitt. Det førte til at jeg begynte å trene relativt regelmessig. Jeg gikk til innkjøp av en racer-sykkel to måneder etter, og fullførte samme år Lillehammer-Oslo med et nødskrik.

 Jeg røyka opp mot en tjuepakning om dagen og trivdes med det.

Etter dette har jeg deltatt i alle mulige slags arrangementer utallige ganger. Jeg synes det er helt topp å starte i alt hvor man kan ha startnummer på kroppen. Det har blitt mange skirenn, løp og sykkelritt de siste årene, og i 2014 startet jeg med triatlon.

Jeg skjønte fort at dette var en konkurranseform som passet meg bra. At jeg kunne ta med meg erfaring fra syklingen ga meg tro på at jeg kunne hevde meg, selv om jeg var dårlig til å svømme og helt på det jevne i løping. Den siste tiden har jeg fått trent enda mer på svømming og løping, så det skal bli spennende å se på hvordan det slår ut på konkurransene fremover.

Det som motiverer meg til å trene i hverdagen er først og fremst at det gir meg veldig mye energi. I og med at jeg har en meget inaktiv jobb så føles det godt å bevege på kroppen utenom arbeidstid. I tillegg er det ålreit å måle krefter i ulike konkurranseformer for å se om det blir noe progresjon ut av det man driver med. Alt i alt så føler jeg at man yter bedre på alle plan når man rører på kroppen.

Alt i alt så føler jeg at man yter bedre på alle plan når man rører på kroppen.

Min største utfordring er å få til den treninga man ønsker i det daglige. Men med god planlegging, der jeg et par ganger i uka trener før jobb, før jeg mye ut av uka. Alle utfordringer tas foreløpig på strak arm, og jeg håper og tror at jeg vil gjøre det de neste årene også.