Christian Nordkvelde - YT Maks Triatlon

I 2014 var det noen kompiser som skulle være med på Ironman Haugesund. Jeg ble med på noen treninger og konkurranser, noe som ga utrolig mersmak. I sesongen som var fikk jeg med meg noen pallplasser på korte distanser og en 15. plass på NM langdistanse i Haugesund. Mitt mål når jeg kommer til Hawaii er at jeg skal være i mitt livs form, og jeg skal kjempe med alt jeg har for å komme høyt opp på resultatlista.

Christian Nordkvelde

Det å holde på med idrett er noe jeg har gjort det meste av livet. Som liten var jeg innom det meste av idretter i Kvelde i Vestfold hvor jeg er oppvokst, men det var skiskyting og orientering jeg drev mest med. Som 16 åring flyttet jeg til Geilo for å satse på skiskyting ved NTG. Dette resulterte i flere medaljer og seire i NM og norgescup som junior. Jeg representerte også Norge i IBU Cup (International Biathlon Union). Senere, som senior, fikk jeg mange topplasseringer i norgescup, men ingen NM-medaljer, og i 2010 ble jeg nødt til å legge opp på grunn av pusteproblemer og skader.

Etter dette var det noen år hvor jeg satset mot norgescup i marathonsykling, men dette ble aldri noen suksess da jeg var alt for treg. Heldigvis ble jeg introdusert for triatlon, og nå som jeg har noen års erfaring har lysten på å delta i VM på Hawaii i 2018 meldt seg. Det er og blir det største du kan gjøre som langdistanse triatlonutøver. Det er der de beste i verden møtes for å slåss om heder og ære, og det er akkurat det som motiverer meg. En mulighet til å kjempe mot de beste i min aldersgruppe om en mulig topp plassering.

Det er der de beste i verden møtes for å slåss om heder og ære, og det er akkurat det som motiverer meg. En mulighet til å kjempe mot de beste i min aldersgruppe om en mulig topp plassering.

For å klare dette må det planlegges både trening og familietid. Jeg er ganske heldig som har den jobben jeg har; om vinteren reiser jeg rundt som skismører for Norges langrennslandslag. Det innebærer at du er ganske aktiv gjennom hele vinteren. Jeg synes faktisk jeg nesten er bedre trent nå enn da jeg satset fullt på skiskyting. Treningen blir mye mer varierende og lystbetont. Ettersom de siste årene mine som skiskytter var preget av mye skader har jeg også blitt ganske sterk mentalt. Dette er en stor fordel under lange konkurranser, hvor en virkelig må jobbe med deg selv.

 Jeg synes faktisk jeg nesten er bedre trent nå enn da jeg satset fullt på skiskyting.

Min største utfordring med å kvalifisere til Hawaii er tid. Det er ikke nok timer i døgnet til å få gjort alt en vil. Om vinteren blir det veldig mye ski som trening. Da blir det nesten ingen svømming, løp eller sykling. Og når jeg er hjemme mellom skirenn vil en jo helst være sammen med min samboer Line og våre to sønner Martin og Tobias - pluss at man er veldig sliten etter mye jobb og reise.

Men mitt klare mål er at når jeg kommer til Hawaii, da skal jeg være i mitt livs form, og jeg skal kjempe med alt jeg har for å komme høyt opp på resultatlista.