Når skade setter en effektiv stopper.

Dette skulle vært et innlegg om hvor mye jeg ser frem til Ironman Haugesund, hvordan jeg skulle lade opp frem mot konkurransen, min målsetning og hvordan jeg ser for meg gjennomføringen. Dessverre blir det ikke slik!

Jeg må bare innfinne meg med situasjonen jeg er i. Man kan ikke trosse kroppens signaler i det uendelige. Skal jeg kvalifisere meg til Hawaii må jeg ha en intakt plantar faciittis.

Før påsken kjørte jeg en tre uker hard treningsbolk. Mot slutten av bolken var jeg ganske sliten, men det var jo også planen. Like etter sto vi i teamet på stand i Håkonshallen under Birken langrenn. Tett kontakt med folk i hallen, samt en nedkjørt kropp gjorde at jeg dro på meg en 3-4 dagers forkjølelse. I det jeg begynte å trene igjen smalt det. Det som skulle være en kort løpetur på 40-50 min ble raskt avbrutt i det jeg kjente et kraftig ubehag under fotsålen.

Etter dette har jeg kuttet løping, men fortsatt med svømming og sykling etter anbefaling fra legen. I tillegg har jeg jevnlig utført massasje, gjennomført tøyeøvelser, fått kortisoninjeksjon, spesialsåler og trykkbølgebehandling. Så langt - uten resultater.

Etter Hvaler triatlon ble det fryktelig vondt igjen – bare av å løpe barbeint i skiftesonen. Da bestemte jeg meg for at nok er nok. Nå blir det kun svømming på treningskalenderen, og mye hvile til smertene er borte og jeg kan trene normalt igjen. Fokuset flyttes til at jeg denne sesongen går 100% inn for Ironman Italy, hvor jeg også har mulighet for kvalifisere meg til Hawaii.

Fokuset flyttes til at jeg denne sesongen går 100% inn for Ironman Italy, hvor jeg også har mulighet for kvalifisere meg til Hawaii.

Jeg har ennå ikke bestemt meg for om jeg stiller meg på startstreken og gjennomfører svømmingen under IM Haugesund. Dette må jeg kjenne litt på, men jeg trenger absolutt konkurransetreningen på svømmedelen!
For teamet sin del tror jeg Christian kommer til å gjennomføre på en sterk tid. Formen hans ser ut til å være i anmarsj, og distansen passer han godt. Sondre håper jeg får en god opplevelse etter en noen trøblete uker med sykdom.
Uansett blir jeg med til Haugesund for å støtte de langs løypen!

Per Arne gjør seg klar for å svømme - YT Triatlon Team

/ Per Arne