Haugesund neste!

Da nærmer det seg årets første ironman-konkurranse. Selv om det «bare» er en halv-ironman så kan tanken på at man skal holde på i mange timer ta fra enhver det lille man har av livsgnist.

Oppkjøringa har ikke vært helt optimal. Ble hjemme fra jobb et par dager etter Hvaler tri, noe som normalt ikke bidrar til toppform. Håper allikevel det kan slå ut positivt i form av ekstra overskudd når startskuddet går til helgen.

Jeg har vært med på Haugesund to ganger tidligere, og egentlig aldri hatt noe fullklaff. Det skal derfor bli ekstra spennende å se hvor jeg kan havne på resultatlista. Om alt går som det skal, satser jeg på å klare topp 5 i klassen M35-39, men "time will show". 

Det er selvfølgelig en fordel at man har vært gjennom løypa et par ganger tidligere. Da vet man hvor det vil gjøre vondt, og hva slags utfordringer man kan støte på underveis. Håper på godt vær, men ikke at det skal være stekende sol. Det kan gjøre det tungt på løpinga.

Før en slik konkurranse er det helt avgjørende å ha overskudd når man stiller til start. Man må sørge for å ha sovet godt gjennom uka, samt drukket og spist normalt. Ingen overdrivelser på noen av områdene. Man bør også ha oversikt over utstyret man skal bruke, som f.eks at hjelmen er hel, bremsene fungerer, løpeskoene er intakte osv. Når man har dette på stell så slipper man å bruke unødvendig energi på det, og kan heller bruke den på andre hyggeligere ting.

Jeg kommer uansett til å holde beina og armene i gang frem mot helga, men kjører ikke for mange hardøkter. Husk; det er ikke på trening det blir levert ut medaljer!

Internt i laget stiller Christian helt klart sterkest. Han har veldig gode resultater å vise til fra Haugesund, så det skal bli spennende å se hvor høyt han kan klatre på resultatlista. Per Arne sliter med skade, og må nok stå over store deler av konkurransen. Som sagt så håper jeg på en topp fem plassering i egen klasse, samt prøve å få flyten på alle øvelsene. Hvis jeg er fornøyd med egen innsats i mål, så har plassering lite å bety.

Kjør!

Sondre på løpebanen - YT Triatlon Team

/Sondre