Race rapport Hvaler Tri: Sondre Bolstad

Da er den første triatlon-konkurransen for sesongen overstått, normaldistanse (aka olympisk distanse) på Hvaler. Det er veldig godt å få unnagjort konkurransenervene med under to uker igjen til årets første hovedmål – Ironman Haugesund. Det gjør at man er mer forberedt mentalt, samtidig som man får kjent på hvordan kroppen fungerer.

Det var ca. 140 personer som la på svøm da startskuddet gikk. Det var en god del vind som gjorde at forholdene ble ganske tøffe, da det kan være litt utfordring med navigeringen underveis. Jeg følte jeg taklet forholdene fint og lot meg aldri stresse av verken den urolige sjøen eller av de andre rundt meg. Så alt i alt er jeg fornøyd med svømmingen.

Overgangen til sykkel er nok den overgangen jeg synes er hardest, da ting ofte kan bli veldig stressende når pulsen er høy. Men denne gangen gikk det egentlig ganske greit. Jeg holdt hodet forholdsvis kaldt og kunne tråkke bra til på sykkelen. Det er vanskelig å få god flyt på den teknisk krevende sykkelløypen, men synes selv jeg disponerte kreftene godt. 

På løpingen hadde sola virkelig kommet frem og det ble perfekte løpeforhold. Det er også en relativt tøff trasé, men jeg føler igjen at jeg fikk løpt bra. Kunne kanskje løpt ennå tøffere i noen partier, men jeg er fornøyd. 

Jeg ender tilslutt på en 7. plass totalt i et sterkt startfelt på Hvaler, og er fornøyd med egen innsats. Christian havner på pallen med en sterk 3. plass. Per Arne får det ikke helt til å stemme akkurat denne dagen, men jeg er overbevist om at han slår oss ned i støvlene når det først gjelder i Haugesund. Takk til Hvaler triatlon for en flott konkurranse!

/ Sondre Bolstad