Race rapport Hvaler Tri: Christian på pallen!

Da var første konkurranse ferdig, og det var utrolig deilig. Spenningen som satt i kroppen er borte. Jeg havnet på pallen!

Jeg har slitt de siste to ukene med kroppen, og det sitter litt i ennå. Natt til søndag sov jeg utrolig dårlig og var oppe nesten annenhver time. På tross av dette var jeg ikke skikkelig trøtt da vi skulle stå opp.

Vi dro ut til Hvaler tidlig. Kroppen føltes litt tung, men helt grei. Jeg var veldig spent på det sterke startfeltet. Ikke hver dag man konkurrerer mot Lars Christian Vold, fjorårets sterke Norseman-vinner. 

Starten gikk. Det var litt urolig sjø, som gjorde at jeg ikke klarte å finne flyten den første runden, og jeg føler jeg kunne svømt fortere enn det jeg gjorde. T1 var utvidet i år og var utrolig lang. Jeg var rask til å skifte og kom meg greit ut på sykkelen. Jeg kom meg i ryggen på Marius Elvestad, som er en utrolig god utøver som allerede er kvalifisert til Hawaii. Etter kanskje 3-4 km i en bratt utforkjøring treffer jeg et kjempehull og jeg mister drikkeflaska mi. Det var utrolig surt for jeg hadde et nytt blandingsforhold med sportsdrikk. Heldigvis hadde jeg satt en flaske bak setet før start, og der hadde jeg litt igjen, så det måtte bare holde til mål. Videre på sykkelen prøvde jeg egentlig bare å pushe jevnt hele veien. Det er en løype med utrolig dårlig vei og mye opp og ned, men jeg følte det gikk ganske greit.

Da jeg kom inn til T2 var jeg litt nervøs for det er på løpinga det har stoppet de siste gangene. Jeg hadde bestemt meg for å starte rolig og prøve å ha litt igjen på slutten. Ut og opp første bakken gikk det veldig greit. Kikket ikke på klokka, men følte jeg fant en grei fart tidlig. Jeg så Marius og en til foran meg, og det ga meg energi. Jeg så at han andre ikke klarte å henge på Marius og inne til vending passerte jeg han. Jeg prøvde å øke farten mot slutten, men det blei heller en kamp for å holde den. Kom inn som nummer 3 totalt og er veldig fornøyd med det. Det var tross alt Lars Christian Vold og Marius Elvestad som var foran.

Da vi hentet tingene våre etter løpet kikket jeg på flaska jeg hadde bak setet. Der var det fortsatt 1 dl sportsdrikk igjen, så jeg var nok litt for sparsom.

Nå er det bare 2 uker igjen til Ironman Haugesund. Jeg tror vi alle tre ligger godt an, men det er noen ting å jobbe med for oss alle. Tror det kan bli utrolig gøy å følge oss i Haugesund. Vi skal bite fra oss!

/ Christian