tine.no
Man løper ute i sola
Foto: iStock

Tipsene for å løpe fortere under triatlon

Det å løpe etter å ha svømt og syklet er annerledes enn å løpe med 100 % friske bein. Belastningen som påføres bena før løpingen gjør at du starter med tunge bein og ofte med en svært ukoordinert teknikk. Så hvordan løper du fortere under et triatlon?

Det første som er verdt å merke seg er at ingen løper fortere under et triatlon, enn hva de ville klart under et enkeltstående løp. Likevel takler enkelte triatleter overgangen lettere og taper mindre tid. Derfor er det ikke alltid de beste løperne som har den raskeste løpingen under et triatlon.

Så hvordan løper du fortere under et triatlon?

Svømmingen: ikke bruk beina under svømmingen. Prøv deg fram og finn ut hva som funker for deg. Noen velger å øke frekvensen mot slutten av svømmingen, mens andre sparer mest mulig krutt

Syklingen: mot slutten av sykkeletappen kan du bruke lettere gir og øke tråkkfrekvensen

Tren på overgangen: ved å trene på overgangen mellom sykkel/løp vil du bli bedre. Som endel av ditt ukentlige treningsprogram, bør du inkludere overgangsøkter. Gjerne med høy intensitet

Eksempel på økt: 12 min sykkel, 5 min løping og pause på 3 min. Gjentas fra 2-4 ganger.

Denne artikkelen ble først publisert på triathlonutstyr.no  

Relatert

Slik unngår du beinhinnebetennelse

Beinhinnebetennelse er en plage som rammer mange løpere. Ingrid Kristiansen forklarer her hva som kan være symptomer, hva som er lurt å gjøre dersom du får beinhinnebetennelse og hvordan du selv kan forebygge beinhinnebetennelse.

Tren ute selv om temperaturen faller

Under all utendørsaktivitet er det viktig at vi kler oss etter forholdene. Særlig viktig er dette i kulda for å forhindre store varmetap, som kan føre til lavere prestasjonsevne. Og det ønsker vi jo alle å unngå!

Testene som viser om treningen gir resultater

Er du nysgjerrig på hvordan det står til med formen? Enten du akkurat har startet å trene, er mosjonist eller eliteutøver kan du prøve disse testene for å kartlegge helsen din.