VÅR-til-maten

VÅR - perfekt alternativ til vin!

Mange matelskere opplever at det ikke alltid er like lett å anbefale alkoholfri drikke til maten. For å likevel kunne gi en komplett matopplevelse, har vi i samarbeid med Kulinarisk Akademi og fruktdyrkere i Lier og omegn utviklet VÅR fruktmoster.

VÅR fruktmost er skapt for å berike dine måltider på samme måte som rød- rosé- og hvitvin. De fyldige røde fruktmostene skal være substitutter til rødvin, mens de lysere er substitutter til rosè- og hvitvin. Den mellomfargede, eple, rød rips og rabarbra er en leken og frisk rosévin.

VÅR Eple og Solbær (alternativ til rødvin)

Ren frisk smak med tydelig syrestruktur. Gir en kompleks smak som sitter lenge i munnen. Passer godt til småretter med lyst kjøtt og sopp, og er et ypperlig følge til chèvre og andre smaksrike oster. Serveringstemperatur 16 - 18°C.

VÅR Eple, Kirsebær og Aronia (alternativ til rødvin)

Middels fyldig, syrlig smak av modne bær som sitter godt i munnen, med et snev av jordsmonn. Kompleks og balansert ettersmak. Passer godt til kjøtt- og viltretter, med tilbehør som kryddersmør og soppsaus. Serveringstemperatur 16 - 18°C.

VÅR Eple, Rød rips og Rabarbra (alternativ til rosévin)

Tiltalende og fruktig duft. Frisk, syrlig og med en harmonisk frukt- og bærsmak. Lang fin ettersmak preget syre og tørrhet. Fruktmosten er godt egnet til salater med vinaigrette, retter med laks, tunfisk, kylling, grønnsaker og urter. Serveringstemperatur 6 - 8°C.

VÅR Eple og Rabarbra (alternativ til hvitvin)

Moden og delikat med ren duft av rabarbra og eple. Frisk og behagelig smak av frukter og bær. Passer svært godt til fisk- og skalldyrretter, gjerne med smør- og fløtebaserte sauser og urter. Fruktmosten er også god til frukt, eplekaker, desserter med bakelser og til hvit sjokolade. Serveringstemperatur 6 - 8°C.

VÅR Gravenstein og Stikkelsbær (alternativ til hvitvin)

Frisk anslag med syrlig fruktsmak , og fin fylde med balanse mellom syre og sødme i ettersmak. Godt egnet som aperitiff, gjerne sammen med salte appetittvekkere. Egner seg også godt til ulike oster. Serveringstemperatur 6 - 8°C.