Vår-reise

Historien om VÅR

Det tok tre år å utvikle VÅR - en ren most av juice og bær

Lidenskap og vitenskap

Målet er å være et alkoholfritt alternativ til vin på drikkekartet, uten at det går på bekostning av kvaliteten på måltidet.

I samarbeid med Kulinarisk Akademi og fruktdyrkere har fruktsorter, modningsgrad og blandingsforhold blitt nøye studert og testet.

VÅR er unikt i den forstand at de ulike smakene er laget spesielt med tanke på en bestemt type matrett og kan ses på som et alternativ til vin.

Hvorfor navnet VÅR?

VÅR fruktmost er et resultat av vår lidenskap og bestrebelse for å gi deg det beste fra naturen. Navnevalget er gjort med tanke på at våren er tiden da spiren til livet i naturen og grunnlaget for framveksten av våre frukter og bær legges.

Utvalgte fruktdyrkere og fagmiljøet i Lier og omegn har stilt sine kvalitetsprodukter, sine lange tradisjoner og høye kompetanse på frukt og bær til vår disposisjon.

VÅR er frukten av et unikt samarbeid mellom lokale dyrkere, matfaglige miljøer, designkompetanse og industrielle mat- og drikkeprodusenter.

Prosessen

VÅR er en 100% naturlig og ren fruktmost laget av frukt og bær som behandles samme dag som de innhøstes. Mosten blandes til ferdig produkt og tappes på flasker. Mest mulig skånsom behandling sørger for å bevare den rike aromaen i fruktene og bærene.

Opprinnelsen

Fruktdyrkning i Lier og omegn går helt tilbake til middelalderen på 1200- og 1300-tallet. Fra dette området finner man en omfattende samling med gamle sorter av både epler, plommer og kirsebær. Lier og omegn har et gunstig klima og et jordsmonn som gir frukt og bær med rik aroma og ettertraktet kvalitet. Historisk sett har området vært kjent som et spiskammer for det folketette Oslo-området.

Eksklusivt design

VÅR-flasken er spesialdesignet av Johan Verde og produsert på Hadeland glassverk, og grafisk design er utviklet av DesignHouse. Flasken ble tildelt europeisk designpris fra Pentawards og stakk av med Bronze-prisen i oktober 2012. Selve prisen er et kvalitetsstempel, et bevis for høy kvalitet og kompetanse for pakningsdesign med designere fra hele verden.