Kløvermotivet er klassikeren fra 60-tallets melkekartonger

Se folkets Tinemelkeminner!

Her er noen av de fine melkeminnene dere har sendt inn. Du kan også delta ved å dele på Instagram #tinemelkeminner eller fortell din historie på tine.no/melkeminner. 

Bjørn fant gammelt melkeminne i avisen

«Bjørn på vel året drikker melken bar, mens mamma Britt Rasmussen blander litt skummet til seg og pappa.» Bjørn fant et gammelt melkeminne av seg selv i avisen

Har drukket melk hele livet ser det ut til. Fra hel og gjennom hele rekka til nå når det er skummet melk som gjelder. Men ikke å glemme en skvett Geitmelk til helga. Det er godt det.

Bjørn Rasmussen

Min far kjørte melk. kassene var laget i tre. Min jobb hver kveld var å plukke fliser ut av hendene til far. De brune flaskene kom etterhvert. Har en liten fløteflaske enda. Jeg husker også MEKKA Skjokolademelk.

Ellen Schilling 

Som gutt i 50-årene drakk jeg melk på flasker som jeg kjøpte i en melkebutikk! Herrlig!

Kjell Sigve Kristensen

Husker vi hadde med spann da vi skulle kjøpe melk, melketank på lageret i butikken. Etter det fikk vi melk på plastposer, var nok et forsøk, mye klin/lekkasjer på posene, fikk/kjøpte plastholder til å ha posen i, må vært på 60-tallet (Øvre Hallingdal)

Solveig H. Christensen

Mitt koseligste melkeminne er turen til meieriet med min mormor. Jeg kan fremdeles kjenne lukten, ost, surnet melk, gammelost og alt det andre som lå framme bak glasset ved disken. På handlelisten: kefir, søtmelk, Jarlsberg, ekte geitost, gammelost.

Bente Lillethun

Mitt aller første melkeminne husker jeg fra jeg gikk i barneparken. Vi skulle få melk i koppene våre, og i det de skulle helle synes jeg det var veldig gøy å flytte koppen! Det synes ikke de. Og som ansatt i barnehage selv nå, så må jeg si meg enig.

Malin Mariell Jensen Stensrud

Det er når jeg koser meg med bløtkake,og da smaker den mye bedre med iskald melk Og det har jeg alltid på bursdagen min.

Heidi Ovenstad

Det var speiderleir. Tidlig hver morgen spiste vi frokost ute og kjente dem varme sola i nakkene våre kom litt og litt frem. Vi fikk hente kald melk. Å sitte på en hjemmelaga benk med gresslukt og sola som sto litt og litt opp med et glass Tinemelk.

Tonje Wigelius Olsen

Jeg husker de klare melkeflaskene. Det var et lokk av fløte på toppen i tuten. Det lokket tok mamma opp, for det kunne brukes til mye godt. 

Randi Fjelnsetnes

God minner fra da min mor bakte peppernøtter til jul og jeg fikk iskald Tinemelk til.

Tone

Pleide å drikke melk til sætre kjeks og donald, da gikk det sport i familien å flytte melkeglasset, slik at jeg fektet i luften i mange minutter før jeg endelig kikket opp og så glasset flyttet 5 cm.

Terje Husmo

Som liten ble jeg sendt av gårde til meieriet med et ett-liter spann. Damen fylte spannet med melk. Den strenge beskjeden fra mor var: Du må ikke bulke spannet, for da blir det ikke lenger plass til en hel liter. Jeg var forsiktig nok.

Bente Krokeide

Jeg kom fra Kina til Norge for 27 år siden. Den første dagen var jeg i T-bane luktet jeg bare melk. Jeg ble fortalt at nordmann drakk mye melk, jeg sovet også i Ost Og Rødvin selskapet, det ble for mye for meg. Nå elsker jeg ost og Biola! 

Sandra Xiao

Da vi var russ (i 2001) hadde vi et knutekrav om å drikke en liter melk som hadde gått ut på dato, minst en uke over tiden. Overraskelsen var stor da det viste seg at dette smakte jo like godt! Takket være god, norsk kvalitet!

Andreas Jess-Bakken

Som 6-åring i begynnelsen av 60åra hadde jeg som oppgave å hente melk i flasker på bygdas meieri. Meieristyreren likte å dra i den lange, røde luedusken min og en dag løsna den og havna i det store melkekaret. Glemmer aldri synet av den røde dusken i melka.

Anni Marie Hartvigsen

Mitt minne er da vi søsken skulle sette melkeposen i den hvite plast beholderen. Våre små fingre klarte ikke helt å håndtere denne posen godt nok. Falt i gulvet og sprakk. Melk ut over det hele. Lite penger og ikke noe melk til frokost.

Hilde Syversen Skogen

Verken mor eller far drakk melk da jeg var liten. Likevel setter jeg idag pris på at pappa plasserte meg med spisebordet hver kveld med en yoghurt og et godt glass helmelk, for dette er en tradisjon jeg holder vedlike i studiekollektivet 20 år etter.

Håvard Nygaard

Vistnes skule 1955: Sju førsteklassingar. Vedvarme i ovnen i skulestova. I ranselen matboks og melkeflaske. "Nå må de ta opp flaskene og sette dei ved ovnen" sa lærerinnen. Eg lika ikkje varm melk og ville ikkje sette flaska ved ovnen.

Kari Tale Lindstrøm

Jeg var vel 4 år og søsteren min 6. Av og til fikk vi velge hva pappa skulle ha på brødskiva si, for å gjøre morgningen litt morsommere. Så, en dag valgte vi melk, fnisende. Ikke hadde vi trodd han skulle gjennomføre - noe han gjorde med glans.

Gyda Nesje

«Så det er derfor det heter skummet melk!»

Jeg skulle være 22 år før jeg tilbrakte en uke på en seter for å lære mer om min store lidenskap - nemlig melk. Der, i en gammel og rotete lø, sto en gammel separator som lagde fløte og skum. Nå skjønte jeg endelig hvorfor det heter skummet melk!

 

Erle Saltvedt

Eg spurte sønnen min, Johan på 6 år om han hadde eit melkeminne. Han gav følgjande svar; melk kan eg drikke så møøøøye eg vil! For det seier Far min! 

Hilde Sinnes

Mitt beste melkeminne har jeg fra 1960-tallet. Jeg var 7 år og ble overtalt til å prøve å melke kua vår av mitt søskenbarn på 10. Resultatet i koppen fikk han smake og utbrøt " Dette er den beste melk eg har smakt,eg tror du kan trylla!"

Inger Marie Fjell

Jeg tenkte på fred og barn som er lykkelig av smaken til melk.

Surajja Zeynalli

Jeg var i 5-årsalder under siste krig, skulle hente melk i et kvartals vei unna. Mener kvoten var 2 liter. Vel hjemme lurte mor på hvorfor det var så lite i spannet? "Det var så tungt, mor, så jeg tømte ut litt i rennestenen så jeg orket å bære".

Olav S. Imrik

Rundt 1950 var det melkebar i Fredrikstad. Det var magisk å fylle det store grove glasskruset med iskald melk og få en stor rosinbolle til melken. Luksus for et barn, og den gode følelsen er fremdeles et godt minne.

Bjørg Solgaard Riise

De første melkepakkene jeg husker fra ca 1960 var trekantet og ble levert til butikken i en stålkurv (som inneholdt ca 16 pakker?) Pakkene var utrolig upraktisk og vanskelig å stable!

Torill Jensen

Mitt fineste melkeminne er fra da jeg var liten. Familien spiste kveldsmat sammen, og noe morsomt ble sagt eller gjort. Det resulterte i latter rundt bordet, og to stråler melk ut fra lillesøsters nese. Husker at vi lo til magen ikke orket mer.

Susanne Mål

Det beste for meg med Tinemelk, var at den ekle fløten på toppen av melken ble borte. Jeg brukte kaffesil for å fjerne klumpene.

Tove Elvestad

Jeg gikk til farmor og hentet nymelket melk, og serverte det med nystekte pannekaker til mormor og hennes venninner som var hos oss. Ble godt mottatt!

Christine Seljelid

Del dine gode melkeminner med oss

Har du noen gode melkeminner? 

Kanskje du har en god historie som involverer melk, har tatt bilde av en artig melkebart eller har en samling av gamle melkekartonger? Vi er alltid på utkikk etter både nye og gamle melkeminner, både tekst og bilder.

Del dem med oss på Instagram med #tinemelkeminner eller last opp bildet eller historien din på denne siden.