Bloggeren Helle Øder Valebrokk blir med TINE Rømme på reise verden rundt.

Helle Øder Valebrokk

Jeg blogger om mat, reiser og drikke på helleskitchen.org. Jeg er opptatt av å lage skikkelig mat hver dag og mitt hjerte ligger i gode råvarer, bærekraftighet og dyrevelferd. Jeg er oppvokst i Trondheim, men bor i Oslo. Jeg er halvt dansk, og det kan man nok merke på bloggen min i form av mange danske fristelser.

Jeg elsker krydder og mat med smak. Når jeg reiser plukker jeg alltid opp inspirasjon fra matmarkeder og restauranter. Det er ikke uvanlig at jeg har med meg flere kilo krydder i kofferten etter en reise. Mitt favorittkjøkken i Europa er italiensk mat. Den er ærlig og lages med fantastiske råvarer og kjærlighet. Den er transparent, så dårlig utført matlaging er lett å avsløre. Men jeg elsker også mat med krydder. Ikke nødvendigvis sterk mat, men mat med aroma. Kjøkkenet i Midtøsten er en av mine favoritter, mye pga krydderne, men også bruken av grønnsaker. Asiatisk mat som er frisk og syrlig av lime og urter er også noe jeg liker veldig godt. Her er det ikke noe i veien for å pøse på med sterk chili heller. Men jeg sier heller ikke nei til en deilig, saftig burger. Jeg kan vel konkludere med at jeg er ganske altetende.

Jeg har deltatt i flere mesterskap og har vunnet gull i NM for Hobbykokker og NM for Amatørkokker. Jeg har en tredjeplass fra Pizza-NM og har deltatt i programmer som Norges Grillmester og Skrallerne.

 

Bloggeren Erik Valebrokk er med TINE Rømme på en reise verden rundt.

Erik Valebrokk

Jeg er Erik, 49 år gammel, frilansjournalist og blogger, matelsker, reiseentusiast og musikkfan. Jeg er selvfølgelig også veldig mye mer, og jeg liker å kalle meg levemann eller livsnyter. For meg er det viktig å leve her og nå, mens jeg er oppegående og frisk. Vi vet ikke hva som venter rundt neste sving her i livet.

Jeg har vært journalist i 30 år, og ekspertisen min ligger primært to steder – i musikk og i reise. De siste ti årene har jeg jobbet som reisereporter, og før det var musikk hva jeg syslet mest med. I voksen alder er jeg også blitt blogger, og på bloggen Mitt liv som Erik erikvalebrokk.no har jeg valgt å skrive om alt som opptar meg, om det er musikk, film, bøker, reise eller mat og drikke.

Det siste er også noe jeg er svært opptatt av. Når du er gift med en av landets dyktigste matbloggere, er det ikke fritt for at det også sporer matinteressen litt ekstra, og på mine mange reiser de siste ti årene har jeg brukt mye tid på å snuse opp lokale delikatesser og spesialiteter. Det er noe eget med å spise ceviche i Latin-Amerika eller carbonara i Roma, sushi i Japan og paella i Spania. Det er gjennom maten du blir kjent med mennesker og fremmede kulturer, noe jeg også tror jakten på dRømmepartneren vil vise.

TINE Rømme reiser verden rundt

TINE Rømme

Jeg heter TINE Rømme, og jobber som tilbehør og ingrediens i en rekke norske matfavoritter. Blant annet er jeg svært populær til tacoen på fredager, og mange sier at vafler ikke er det samme hvis ikke jeg er med.  Jeg er alltid klar for å finne nye venner, og nå gleder jeg meg til å se om jeg kan stifte noen smakfulle, kulinariske bekjentskaper på vår reise jorden rundt. Jeg kommer selvfølgelig fortsatt til å møte opp til både fredagstaco, vaffelsøndag og til middag sammen med min gode venn laksen, men målet er å finne flere spennende retter jeg kan friste det norske folk med!»