TINE Kefir piknik i eng

TINE Kefir Skogsbær

TINE Kefir med en fruktig smak av skogsbær er en herlig drikk og perfekt til bruk i matlaging! Kefir har både lang historie og lages på en spesiell, tradisjonsrik måte. TINE Kefir lages med ekte kefirkorn i en møysommelig prosess som krever godt håndverk.

Kefir stammer opprinnelig fra fjellområdene i Kaukasus, og er en av de eldste surmelkstypene man kjenner til. TINE Kefir ble lansert på 1930-tallet og er syrnet melk fremstilt fra økologisk melk og ekte kefirkorn. Kefirkorn inneholder både melkesyrebakterier og gjærsopp. Kefirkornene er et resultat av syrningskulturer som har utviklet seg naturlig gjennom en årrekke.

TINE Kefir inneholder minst 6 ulike melkesyrebakterier og 2 ulike gjærarter. Kefirkorn har ingenting med korn eller kornsorter å gjøre. Kefirkorn er en betegnelse på de blomkållignende strukturene av melkeprotein og melkekarbohydrater som omslutter melkesyrebakterier og gjær, som omdanner søtmelk til kefir. Når kefiren er ferdig syrnet, fjernes kefirkornene fra kefiren og kan brukes om igjen til å lage ny kefir. Det er de unike kefirkornene som gir TINE Kefir den friske og rike smaken.

Film - Historien om TINE Kefir

Kefir er et av de eldste syrnede melkedrikkproduktene vi kjenner til. Det har sin opprinnelse i Kaukasus, i området mellom Svartehavet og Det kaspiske hav i fjellområdet hos nomadefolket

Film - Slik lager vi TINE Kefir

Heidi Grønnevik utdannet næringsmiddelskandidat fra Universitetet på Ås og har en fordypning i syrnet melk, og spesielt i kefir fra en doktorgrad fra 2012. Her forteller hun hvordan TINE lager kefir.

Merkevarer