Tre geiter i skråning

TINE Ekte Hvit Geitost – ny ost på 100 % geitemelk

Vi har brukt lang tid på å utvikle resepten, og har kommet frem til en smak og konsistens som vi håper vil bli godt likt, sier merkevaresjef Sabina Sahitovic.

Etter mange år med hard jobbing i mange ledd i TINE, er tiden endelig kommet for å lansere nyheten TINE Ekte Hvit Geitost. Arbeidet med å utvikle osten startet for godt over to år siden.

Osten er ystet på 100 prosent geitemelk, og har en mild, lett syrlig og aromatisk smak der geitemelken bidrar til et forsiktig smaksmessig særpreg. Konsistensen er fast, og osten er lett å skive opp med ostehøvel.

Norsk geit på emballasjen

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene med denne geitosten, hvor til og med emballasjen er et resultat av geitebøndenes flotte innsats.

Geita som er avbildet på emballasjen er resultatet av en intern rekrutteringskampanje der vi ba alle TINEs geitebønder sende oss et bilde av deres mest sjarmerende geit.

Etter mange utrolig artige bilder og en vanskelig utvelgelsesprosess, falt valget på geita fra Lofoten som stolt pryder forpakningen i dag. Reklamefilmen er også en feiring av den flotte norske geita, som beiter ute i norsk natur og produserer melk det blir fantastisk god ost av, sier Sahitovic.

Mildere smak

Geitemelk har tidligere blitt beskrevet til å ha en stram og harsk smak. Årsaken har vært høyt innhold av frie fettsyrer. I løpet av de siste åtte årene har imidlertid geitebøndene lyktes med å redusere innholdet av frie fettsyrer med to tredjedeler – en formidabel bedring.

Dette har skjedd gjennom bevisst avlsarbeid, samtidig som bedre kunnskap om riktig fôring og god helsetilstand hos geitene også har vært en viktig faktor. Innholdet av frie fettsyrer i geitemelken er nå så lav at den er blitt svært mild i smaken. Det gjenspeiler seg selvfølgelig også i produktene, sier Sahitovic.

TINE Ekte Hvit Geitost ystes på to meierier – Ørsta og Storsteinnes, før den porsjonspakkes på Klepp. Det er for tiden Storsteinnes som yster osten, da vi har mest tilgjengelig geitemelk i dette området.

Nå er det opp til deg

I de kommende ukene kommer mange butikker til å ha smaksprøver av osten, og forhåpentligvis vil reklamefilmen bidra til at mange ønsker å prøve osten.

TINE Ekte Hvit Geitost passer godt sammen med rugkjeks eller lettsaltet kjeks, frukt - og nøttebrød eller godt surdeigsbrød. Gode smakshevere er f.eks. spekemat, honning, aprikoschutney eller søte frukter og bær.